ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

VW продаде 250 000 електромобила и хибриди през 2019-а, и повиши прогнозата за 2020-а

like0 unlike0
Auto-Press 14 Jan 2020 Новини
56
0
VW продаде 250 000 електромобила и хибриди през 2019-а, и повиши прогнозата за 2020-а

VW завърши 2019 година с впечатляващ резултат - през декември бе доставено 250 000-то електрическо превозно средство от въвеждането на e-Up през 2013 година. В същото време групата повиши значително прогнозата си за продажби на електрически превозни средства. Най-продаваният електромобил досега е e-Golf със 104 000 доставки, следван от Golf GTE (51 000), Passat Variant GTE (42 000) и e-Up (21 000).

„Половината от клиентите са избрали акумулаторно електрическо превозно средство, другата половина – хибридно“ - споделят от Волфсбург - „С 250-хилядния електрифициран автомобил марката Volkswagen достигна важен крайъгълен камък по пътя си към неутрална за климата мобилност“ - заяви Юрген Стакман, директор „Продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване“.

От „електрическа“ гледна точка на Volkswagen, 2020 година ще бъде белязана от пускането на пазара на елсемейството ID. Според плановете първият от него - ID.3 ще бъде по пътищата на Европа от лятото. За да стане лидер на световния пазар в електрическа мобилност през следващите години, до 2024 г. групата ще инвестира около 33 милиарда евро. Според сегашното планиране целта от един милион електрически автомобила трябва да бъде постигната до края на 2023 г., две години по-рано от прогнозата по-рано. За 2025 г. марката Volkswagen планира да реализира 1,5 милиона електрически автомобила.

Големите офроуд превозни средства са яко наречени вече от еколозите. Но как производителите на автомобили реагират на тази критика? Изобщо не...

Много производители дори искат да увеличат производството на модерните SUV-ове. Нищо чудно - бизнесът с тяхV просто е твърде доходоносен, за да се занули сегао. Това се вижда от примера на групата Volkswagen. Базираният в Волфсбург автомобилен производител ще продължи масово да разширява производството на своите SUV модели.

Не само основната марка VW, но и дъщерните дружества Audi, Skoda и Seat планират да пуснат нови SUV модели. Както се вижда от презентация на компанията, дялът на SUV-овете й от всички превозни средства, продавани по целия свят, ще бъде над 50 процента дори през 2025 година. В току-що приключилата финансова 2019 година SUV-тата на Volkswagen имат дял от около 30 процента.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: