ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

VW мотор се побира в спортен сак

like0 unlike0
Auto-Press 18 Nov 2019 Новини
111
0
VW мотор се побира в спортен сак

Volkswagen стартира новата си електрифицирана мобилност с модела ID.3. В основата на този революционен за марката модел е електродвигателят, който се ползва успешно на базата на новата модулна система за електро задвижване (MEB). Разликите му в сравнение с конвенционален бензинов или дизелов двигател вече са разпознаваеми на пръв поглед. Защото е не само по-малко сложен, но и толкова компактен, че се влиза лесно в спортен сак.

Този задвижващ агрегат, заедно с 1-степенната скоростна кутия, тежи само около 90 кг и предлага максимална мощност от 150 кВт (204 к.с.) в ID.3. Максималният въртящ момент от 310 Нютонметра е налице още от първия оборот на мотора, така че използването на така наречената 1-степенна трансмисия е достатъчно за целия диапазон на скоростта. Както електрическото задвижване, така и 1-степенната скоростна кутия се произвеждат в компонентния завод на компанията в Касел.

Електромоторите за ползващите МЕВ превозни средства за Европа и Северна Америка на най-големия немски автопроизводител ще се произвеждат в Касел в бъдеще. Годишният планиран капацитет е до 500 000 единицио. Освен това заводът си сътрудничи тясно с китайския завод в Тянжин, където се произвежда елзадвижването на моделите за китайския пазар. Заедно двата завода ще могат да произвеждат до 1,4 милиона електрически задвижвания годишно от 2023 г. нататък. Това прави Volkswagen Group Components един от най-големите световни производители на електрически задвижвания за превозни средства.

Volkswagen ID.3 се предлага в три основни версии, в зависимост от капацитета на интегрираната на борда батерия. Базовата модификация на електромобила е оборудвана с батериен блок с използваем капацитет от 45 kWh, което ще бъде достатъчно за изминаването на до 330 километра. Следващата стъпка в модификационната гама на ID.3 е версия с 58 kWh батерия и пробег от до 420 километра, а третата е със 77 kWh и пробег от до 550 километра.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: