ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Volvo Cars преструктурира изпълнителния си мениджмънт

like0 unlike0
Auto-Press 30 Mar 2020 Новини
48
0
Volvo Cars преструктурира изпълнителния си мениджмънт

Volvo Cars започва преструктуриране на изпълнителния си мениджмънт от 14 април. Тези действия се предприемат, с цел ефективно позициониране на компанията. Това ще спомогне за улавяне на бизнес възможности, породени от трансформацията в автомобилната индустрия.

Съгласно новата структура, Volvo Cars ще създаде четири нови области, които ще отчитат дейността си на главния изпълнителен директор Хакан Самуелсон. Организацията е проектирана така, че да гарантира по-скоростно вземане на решения и изпълнение на задачите, като доразвие бързия начин на работа, който вече съществува във Volvo Cars.

„Имаме амбицията да се превърнем в лидер в условията на трансформация на нашия бизнес. Това изисква ръководство, осигуряващо възможност за бързи действия. Това е целта на промените, които правим сега в нашата изпълнителна управленска структура“, каза Хакан Самуелсон. „Направихме много стъпки в правилната посока през последните години и с това преструктуриране ще продължим това пътуване, укрепвайки лидерството си“.

Отдел „Търговски операции“ ще се ръководи от Лекс Керсемакер, който понастоящем отговаря за отдела „Бизнес с директни клиенти“. Новият отдел ще обхваща трите регионални организации на EMEA, САЩ и APAC, както и автомобилни услуги, онлайн бизнес и маркетинговите дейности.

Хавиер Варела, понастоящем оглавяващ „Производство и логистика“, ще ръководи нов отдел за индустриални операции и качество, която ще продължи да включва производство и логистика, както и доставки и контрол на качеството.

Отделът „Създаване на продукти“ ще бъде ръководен от Хенрик Грийн и ще включва научноизследователска и развойна дейност, дизайн, продуктова стратегия и всички дигитални области, както вътрешни, така и потребителски.

Четвъртият отдел, „Корпоративни функции“, ще бъде създаден, с цел да се затвърди в бизнеса философията на компанията, поставяща в центъра човека. Отделът ще бъде ръководен от Хана Фагер, която в момента управлява отдел „Човешки ресурси“. Дейностите, които ще бъдат добавени, са управление на съоръженията, правителствени дела, устойчивост и комуникация в областта „Човешки опит“.

Правното и корпоративно управление, под ръководството на Мария Хемберг и Корпоративните финанси, под отговорността на Карла Де Гейслер, остават без промяна и ще действат самостоятелно, отчитайки работата си на г-н Самуелсон.

Новата организация ще има за задача да изпълни амбициозните планове на компанията през следващите години. До средата на това десетилетие Volvo Cars цели половината от глобалните продажби на компанията да бъдат от изцяло електрически автомобили, както и да бъдат установени пет милиона преки отношения с потребителите.

Volvo Cars също така се ангажира с намаляване на въглеродния си отпечатък при всички свои операции, с амбицията да неутрализира напълно въздействието си върху природата до 2040 г. Първото ѝ конкретно действие в подкрепа на тази амбиция е намаляване на въглеродните емисии на своите автомобили с 40% между 2018 и 2025 година.

*Източник: www.volvocars.bg

Всесезонните гуми са с все по-добри показатели

Подобни

Зарядна станция на всички бензиностанции в Германия

Зарядна станция на всички бензиностанции в Германия

Германското правителство ще задължи всички бензиностанции на територията на страната да инсталират зарядни станции за...

Заводът на Volvo Cars в Чънду, Западен Китай, се захранва от 100% възобновяема електроенергия

Заводът на Volvo Cars в Чънду, Западен Китай, се захранва от 100% възобновяема електроенергия

Употребата на възобновяеми източници на енергия ще намали емисиите на CO2 с над 11 000 тона годишно Производственият завод на...

Западна Европа със спад от 57% през май

Западна Европа със спад от 57% през май

Данните на статистическата агенция LMC Automotive сочат, че регистрациите на нови автомобили в Западна Европа през изминалия месец...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: