ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Volvo Cars отбелязва 10 години в семейството на Geely

like0 unlike0
Auto-Press 30 Mar 2020 Новини
414
0
Volvo Cars отбелязва 10 години в семейството на Geely

През този месец, производителят на луксозни автомобили Volvo Cars отбелязва 10 години от вливането на компанията в семейството на индустриалният гигант Zhejiang Geely Holding (Geely).

От Volvo Cars споделят, че под шапката на Geely, за последните 10 години компанията е преминала през цялостна трансформация- от основно европейско ниво на бизнес към глобално и силно присъствие в групата на производителите на луксозни автомобили, увеличавайки в същото време продажбите си с рекордни темпове и следвайки стратегиите си за електрификация и лидерска позиция в световен мащаб по отношение на безопасността на пътя.

"В момента, Volvo Cars е по-силен от когато и да било", коментира Хакан Самуелсон, изпълнителен директор на Volvo Cars. "С Geely, ние поставихме началото на една нова успешна фаза, който ни пренесе на изцяло ново ниво. Изцяло обновихме продуктовото си портфолио, постигнахме глобално присъствие, почти удвоихме продажбите си и от без печалба, вече сме печаливши".

През 2011 година, работниците на Volvo Cars са 21 500 човека, а продажбите са на ниво от 449 255 единици. През 2019 година, в компанията работят 43 000 човека, а реализацията й е на ниво от 705 452 коли.

За следващите няколко години, от Volvo Cars са си поставили за цел да бъдат сред лидерите в областта на електрификацията, като очакват половината от глобалните продажби на марката до 2025 година да бъде генерирана от изцяло електрически автомобили, а останалите да бъдат хибриди.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: