ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Volvo Cars готви компютър с изкуствен интелект за бъдещите си модели

like0 unlike0
Auto-Press 10 Oct 2018 Новини
28
0
Volvo Cars готви компютър с изкуствен интелект за бъдещите си модели

Новата технология идва със следващото поколение платформа - SPA 2

Производителят на премиум автомобили Volvo Cars и водещата в областта на изкуствения интелект (Al) IT компания NVIDIA, обединяват усилия в разработването на високотехнологичен компютър с изкуствен интелект за следващото поколение Volvo автомобили. Той ще бъде базиран на технологията на NVIDIA - DRIVE AGX Xavier и ще позволи на Volvo Cars да имплементира усъвършенствана технология в бъдещата си автомобилна платформа Scalable Product Architecture 2 (SPA 2). Първият автомобил с новата компютърна система ще се появи в началото на следващото десетилетие.



Споразумението ще задълбочи настоящото партньорство между Volvo Cars и NVIDIA. Миналата година двете компании стартираха съвместна разработка на системи и софтуер за полуавтономни автомобили. Новата технология ще се възползва от постиженията на NVIDIA в областта на изкуствения интелект и ще позволи на Volvo Cars да предприеме следваща сериозна стъпка към внедряване на усъвършенствани системи за подпомагане на водача и опции за персонализация в автомобила.



Добавяйки възможностите за 360-градусово възприятие и система за мониторинг, тази иновация ще позволи на Volvo Cars да представи безопасно напълно автономни автомобили.



„Успешното представяне на автономно управление изисква огромно количество компютърна сила, както и постоянен напредък в областта на изкуствения интелект“, заяви Хакан Самуелсон, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.



„Споразумението ни с NVIDIA е важна част от този огромен пъзел, помагайки ни безопасно да представим напълно автономни автомобили“.



„Като световен лидер в сферата на иновациите и технологиите за безопасност, Volvo разбира пряката връзка между сигурността, комфорта и компютърните възможности вътре в автомобила“, допълни Дженсън Хуанг, основател и президент на NVIDIA.



Бъдещата SPA 2 платформа е следващото поколение на популярната и престижна SPA платформа, която е в основата на сериите 90 и 60 на Volvo, представени през последните няколко години и допринесли за големия оперативен и финансов обрат в компанията от 2010 г. насам. SPA 2 ще вземе от настоящите предимства на SPA платформата, добавяйки следващото поколение технологии, свързани с електрификацията, свързаността и автономното управление.



Volvo Cars се ангажира да развива стратегически взаимоотношения с трети страни, за да ускори процеса по въвеждане на нови технологии, необходими за развитието на автомобилната индустрия.

*Източник: www.volvocars.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: