ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Volkswagen отчита засилен интерес към електрифицираните си автомобили

like0 unlike0
Auto-Press 31 Mar 2020 Новини
405
0
Volkswagen отчита засилен интерес към електрифицираните си автомобили

Volkswagen обяви, че още преди пазарното лансиране на изцяло новия и 100% електрически модел ID.3 през лятото на тази година, компанията отчита повишен интерес към 100% електрическата версия на модела up!- e-up!, и електрифицираният зареждаем (plu-in) хибрид Passat GTE.

От Volkswagen споделят, че всеки втори закупен представител на up! е от верисята му e-up!, като от началото на годината от компанията отчитат около 20 000 заявки. При Passat, всяка седма сделка е за хибридната версия Passat GTE.

100% електрическият e-up! разполага със задвижваща система с мощност от 83 конски сили и сериозно увеличение- до 260 километра в WLTP режим на зареждане, в сравнение със своя предшественик. Цената му на територията на Германия е 21 975 евро, като е наличен и еко бонус в размер на малко над 6500 евро.

Изцяло новото поколение на Passat GTE, което беше представено през миналата година, е оборудвано със зареждаема (plug-in) хибридна задвижваща система, максималната мощност на която е 218 конски сили. Автомобилът предлага работа в три основни режима- изцяло електрически EV, GTE с пълна налична мощност на хибридната задвижваща система от 218 конски сили и 400 Нм, и Hybrid, който се осъществява чрез автоматично превключване между работата на електромотора (115 конски сили) и TSI двигателя с вътрешно горене (156 конски сили). При избор на работата в третия режим, бордовата система дозарежда батерията в движение за последваща употреба в чист електрически режим, който може да достигне до 56 километра.

Следващата стъпка, която ще предприемат от Volkswagen през тази година в стратегията си електрификация, ще бъде лансирането на зареждаема plug-in хибридна версия на Golf- Golf GTE. Същата технология ще бъде лансирана и в потрфолиото на Arteon и Tiguan.

Всесезонните гуми са с все по-добри показатели

Подобни

Зарядна станция на всички бензиностанции в Германия

Зарядна станция на всички бензиностанции в Германия

Германското правителство ще задължи всички бензиностанции на територията на страната да инсталират зарядни станции за...

Заводът на Volvo Cars в Чънду, Западен Китай, се захранва от 100% възобновяема електроенергия

Заводът на Volvo Cars в Чънду, Западен Китай, се захранва от 100% възобновяема електроенергия

Употребата на възобновяеми източници на енергия ще намали емисиите на CO2 с над 11 000 тона годишно Производственият завод на...

Западна Европа със спад от 57% през май

Западна Европа със спад от 57% през май

Данните на статистическата агенция LMC Automotive сочат, че регистрациите на нови автомобили в Западна Европа през изминалия месец...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: