ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Volkswagen отчете отлична 2019 година в България (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 21 Jan 2020 Новини
153
0
Volkswagen отчете отлична 2019 година в България (Видео)

Volkswagen България отчита отлична бизнес 2019 година, която напълно отговаря и надминава сериозно общото пазарно представяне на марката в глобален мащаб.

За изминалата календарна година, Volkswagen България отчита издаването на 3601 автомобила, което е почти 2 пъти повече в сравнение с 2015 година и реализираните тогава 1888 автомобила, и с 550 единици повече в сравнение с 2018 година.

Като основна причина за ръста в бизнеса си, от Volkswagen България посочват интересното и богато портфолио, с което разполага марката в момента. Сериозен фактор тук, както и на пазара като цяло, е SUV тенденцията, в която от компанията отчитат двоен ръст за последните 2-3 години.

"Традиционно силно за нашия пазар, Polo и Golf са с най-голям дял и продажби, както и Passat", коментира Нестор Несторов, бранд мениджърът на Volkswagen леки автомобили в България. "Радващото, но то е абсолютна тенденция и на целия пазар, е делът на SUV автомобилите. Те са общо 35% от общите ни продажби за годината или близо 1300 реализирани към края на 2019 годината". От Volkswagen България отчитат също така добро пазарно представяне от страна на флагмана си Arteon.

За 2020 година, от Volkswagen България планират пазарни лансирания на 9 нови автомобила- обновената версия на 100% електрическия e-up с пробег от 260 километра, T-ROC Cabrio, изцяло новият Golf 8, пионерният електромобил ID.3, първоначалната квота от 30 бройки на който вече е разпродадена и предплатени, хибридният Touareg R с 462 конски сили, обновен Arteon и Arteon Shooting Brake, фейслифт на Tiguan, комби версията на новата генерация Golf и в края на годината първия в историята на марката изцяло електрически SUV модел- ID.4.

През изминалата календарна година, Volkswagen Лекотоварни Автомобили отчита продажбата на общо 985 нови автомобила. 548 от тях са били представители на модела Caddy, от които 455 пътнически, 237 на T6, 164 на Crafter и 36 на пикапа Amarok.

Основен акцент през 2020-а за Volkswagen Лекотоварни Автомобили в България е T6.1, а към края на годината се очаква и пазарното лансиране на изцяло новото поколение на Caddy.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: