ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Volkswagen Group инвестира 60 млрд евро през следващите 5 години. 75 нови електромобила до 2029 година

like0 unlike0
Auto-Press 15 Nov 2019 Новини
191
0
Volkswagen Group инвестира 60 млрд евро през следващите 5 години. 75 нови електромобила до 2029 година

Днес Volkswagen обяви, че планираните от компанията инвестиции в хибридни технологии, електрическа мобилност и дигитализация за периода 2020-2024 година ще бъдат увеличени и ще достигнат почти 60 млрд евро.

Според предвижданията на Volkswagen Group, около 33 млрд евро от планираните инвестиции ще бъдат насочени единствено и само за нови решения в областта на изцяло електрическата мобилност.

"Ние наистина работим засилено за трансформацията на Volkswagen Group и фокусираме нашите инвестиции в бъдещето на мобилността", коментират Ханс-Дитер Пьотш, председател на надзорния борд на VW Group. "Това е част от нашето систематично и последователно въвеждане на стратегията на групата".

"Ще увеличим темпото още веднъж през следващите години с нашите инвестиции. Хибридизацията, електрификацията и дигитализацията на шата флота стават все по-важна област за нашия фокус", споделя Херберт Дийс, изпълнителен директор на VW Group.

От Volkswagen Group споделят също така подробности за по-дългосрочният си- 10-годишен, план, според който до 2029 година групата ще представи до 75 изцяло електрически модела и модификации, както и около 60 хибридни предложения.

По отношение на изцяло новия си производствен комплекс, в който ще се сглобяват модели на различни марки, от VW Group анонсират, че решение за локацията му ще бъде взето до края на тази година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: