ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Водородният Hyundai Nexo с нов световен рекорд за автономност

like0 unlike0
Auto-Press 01 Dec 2019 Новини
128
0
Водородният Hyundai Nexo с нов световен рекорд за автономност

Европейското подразделение на Hyundai обяви, че въздухоплавателят Бертран Пикар е успял да постави нов световен рекорд за преход с автомобил с водородно задвижване. В инициативата е използван водородният електромобил Hyundai Nexo, с който са били изминати 778 километра без доразерждане.

Пикар е известен със своите интересни инициативи, в това число първата околосветска обиколка с балон (Breitling Orbiter) и първата такава обиколка със самолет със соларни панели (Solar Impulse).

След приключването на пътешествието, от Hyundai са отчели, че автомобилът разполага с гориво за още 49 километра и коментират, че по време на пътуването е бил пречистен въздух, достатъчен за 23 възрастни за един ден.

Това, което отличава Hyundai NEXO от предходните водородни коли на фирмата, е фактът, че неговата платформа е специално разработена за водородната задвижваща система. Електромобилът е оборудван с батерия с капацитет от 40 кВт, а моторът му е с мощност от 120 кВт или 164 конски сили.

NEXO разполага с множество системи за подпомагане на управлението и повишаване на сигурността, в това число Blind-spot View Monitor (BVM), която включва широкоъгълна задна камера, подаваща картина от случващото се зад превозното средство всеки път се сменя пътната лента, системите Lane Following Assist (LFA) и Highway Driving Assist (HDA), за задържане на автомобила в средата на пътното платно, Remote Smart Parking Assist (RSPA) за дистанционно паркиране и извеждане от парко-място на колата, и други.

60 години Maserati 5000 GT 2 + 2 Продължава операцията за контрол на скоростта

Подобни

Готова ли е колата ви за зимата?

Готова ли е колата ви за зимата?

Всяка година зимата идва неизбежно и с нея ниските температури, хлъзгавите пътища и снеговалежът. Трудни условия, към които трябва...

CHEVROLET SUBURBAN: Първата кола със звезда на холивудска Алея на славата

CHEVROLET SUBURBAN: Първата кола със звезда на холивудска Алея на славата

Американската емблема CHEVROLET обяви, че легендата SUBURBAN е станал първата кола в света със собствена звезда на на холивудска...

Renault trucks пуска нови 2020 версии на T и D гамите си

Renault trucks пуска нови 2020 версии на T и D гамите си

Обновени версии на камионите за дистрибуция и за превоз на дълги разстояния, представи Renault Trucks. 2020 модификациите на D и Т...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: