ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Водородният Hyundai Nexo с нов световен рекорд за автономност

like0 unlike0
Auto-Press 01 Dec 2019 Новини
141
0
Водородният Hyundai Nexo с нов световен рекорд за автономност

Европейското подразделение на Hyundai обяви, че въздухоплавателят Бертран Пикар е успял да постави нов световен рекорд за преход с автомобил с водородно задвижване. В инициативата е използван водородният електромобил Hyundai Nexo, с който са били изминати 778 километра без доразерждане.

Пикар е известен със своите интересни инициативи, в това число първата околосветска обиколка с балон (Breitling Orbiter) и първата такава обиколка със самолет със соларни панели (Solar Impulse).

След приключването на пътешествието, от Hyundai са отчели, че автомобилът разполага с гориво за още 49 километра и коментират, че по време на пътуването е бил пречистен въздух, достатъчен за 23 възрастни за един ден.

Това, което отличава Hyundai NEXO от предходните водородни коли на фирмата, е фактът, че неговата платформа е специално разработена за водородната задвижваща система. Електромобилът е оборудван с батерия с капацитет от 40 кВт, а моторът му е с мощност от 120 кВт или 164 конски сили.

NEXO разполага с множество системи за подпомагане на управлението и повишаване на сигурността, в това число Blind-spot View Monitor (BVM), която включва широкоъгълна задна камера, подаваща картина от случващото се зад превозното средство всеки път се сменя пътната лента, системите Lane Following Assist (LFA) и Highway Driving Assist (HDA), за задържане на автомобила в средата на пътното платно, Remote Smart Parking Assist (RSPA) за дистанционно паркиране и извеждане от парко-място на колата, и други.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: