ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

VinFast пусна хечбек за $16 900 с който ще конкурира моделите на Ford и Toyota

like0 unlike0
Auto-Press 17 Jun 2019 Новини
42
0

VinFast пусна хечбек за $16 900 с който ще конкурира моделите на Ford и Toyota

VinFast пусна хечбек за $16 900 с който ще конкурира моделите на Ford и Toyota
/add_images/news/062019/s_1560747603_878.jpg
  1. VinFast пусна хечбек за $16 900 с който ще конкурира моделите на Ford и Toyota

VinFast следва неотклонно плана и сроковете за пускане в производство на собствени виетнамски автомобили. Целта е в първия етап от развитието на компанията да се постигне годишен капацитет от 250 000 автомобила, а към 2025-а да се постигне и ниво от половин милион. Миналата година от компанията обявиха и намерението си да започнат износ на автомобилната си продукция в средата на 2020-а година, първоначално за Юго-Източна Азия. Марката е автомобилното подразделение на най-голямата частна група в държавата - Vingroup JSC и изкара първите си автомобили от конвейера в петък.

“Tова е великолепно допълнение към националната ни икономика” - заяви министър-председателят на Виетнам Нгуен Ксуан Пук по време на специалната церемония в производствения комплекс на VinFast с неговите шест автоматизирани фабрики, вдигнати на голо поле от нула за само 21 месеца. - “С това потвърждаваме политиката на комунистическата ни партия, че частният сектор е много важен двигател на икономиката. Искаме VinFast да достигне не само вътрешния, но и международния пазар с продукцията си.”

VinFast стартира доставките на автомобилите си на клиенти в понеделник 17-и юни и иска да стане първата виетнамска компания с успех в конкурирането с външните автопроизводители като Toyota Motor Corp., Ford Motor Co. и Honda Motor Co. Поне на терена на собствената си държава, която демонстрира показатели на една от най-бързо развиващите се икономики в света.

Първият модел на VinFast е хечбек с име Fadil и се предлага на цена от 394.5 милиона донга ($16 900). През 2017-а Vingroup обяви намерението си да инвестира до три и половина милиарда долара в автомобилния си бизнес. Тя ще произвежда още седан, SUV и електрически скутер.

Компанията вече има над 10 000 предварителни поръчки още от преди цяла година. През първите пет месеца на годината във Виетнам са закупени 119 497 нови леки коли, което е увеличение от 18% в сравнение със същия период на миналата година, според данни на Виетнамската асоциация на автомобилните производители.

Моделите на VinFast не са изцяло оригинални виетнамски. Fadil например използва шасито на модела Karl Rock на Opel. Седанът и SUV-моделът ползват доразвите и адаптирани компоненти на BMW Group, дизайнът им е дело на италианската дозайнерска къща Pininfarina. Някои компоненти са разработка на Magna Steyr. А общото оперативно ръководство на компанията е поверено на автомобилния ветеран Джим де Лука , бивш президент за глобалното производство на General Motors Co.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: