ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео

like0 unlike0
Auto-Press 16 Aug 2018 Новини
403
0

В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео

В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео
/add_images/news/082018/s_1534410002_191.jpg
  1. В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео
  2. В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео
  3. В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео
  4. В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео

Украинската компания Pulsar Expo успя само за година да разработи 35-местен пълноприводен автобус. Името на машината е Torsus Praetorian и тя няма аналог в света.

Уникалният автомобил е дело на украинското семейство Вахтанг Джукашвили и Юлия Хомич, които в 2014-а година са основали компанията Pulsar Expo. Фирмата им се занимава с доставка на специални автомобили в рамките на международна техническа помощ. Клиенти на компанията са правителството на Украйна и посолството на САЩ в страната.

Миналата година от Pulsar Expo решиха да създат транспортно средство без аналог досега в света – офроуд автобус. И само за една година успяват да претворят идеята си на практика с построяването на 35-местен пълноприводен автобус. В момента са вече направени осем машини и още 17 са в процес на производство в предприятието на компанията в Братислава.

Torsus Praetorian има уникална каросерия от композитни материали. В основата на машината лежи пълноприводно шаси от камион MAN. Машината има феноменална проходимост, за която спомагат още огромните колела и впечатляващият просвет от 389 мм.

В салона има 35 комфортни седалки, снабдени с предпазни колани. Силовият агрегат е 6-цилиндров турбодизел на MAN с мощност 240 к.с. Моторът може да се монтира в колата в различни нива на екологичност – от Евро 3 до Евро 6. В момента Pulsar Expo усилено работи по сертификацията на Torsus Praetorian в Евросъюза.

Torsus Praetorian вече е заинтересувал правителството на Бангладеш, което иска да закупи 105 коли. Проблемът пред младата фирма е недостигът на производствени мощности, защото има интерес към продукцията й още от Канада, Нова Зеландия и Австралия.

Офроуд автобусът Torsus Praetorian може да се използва в най-различни изпълнения – като туристически в планините, като кемпер, като аварийно-спасителен и санитарен автомобил.

Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища

Подобни

Приключи специализираната полицейска операция на Пътна полиция, насочена към пешеходците

Приключи специализираната полицейска операция на Пътна полиция, насочена към пешеходците

Приключи специализираната полицейска операция по спазване на правилата за движение по пътищата от пешеходците. Тя се проведе във...

Автосалон Женева 2019: TECHART GTstreet RS вдига 100 км/ч за 2.5 секунди

Автосалон Женева 2019: TECHART GTstreet RS вдига 100 км/ч за 2.5 секунди

Броени дни преди началото на международното изложение в Женева, специалистът в областта на силовия тунинг TECHART разпространи...

Citroen на 100 години – винаги авангарден!

Citroen на 100 години – винаги авангарден!

През тази година марката на Двойния шеврон закръгля цял век история – първият й автомобил се появява месеци след завършването на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: