ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В Израел представиха концепт на летящ автомобил - видео

like0 unlike0
Auto-Press 13 Jun 2019 Новини
29
0

В Израел представиха концепт на летящ автомобил - видео

В Израел представиха концепт на летящ автомобил - видео
/add_images/news/062019/s_1560412803_417.jpg
  1. В Израел представиха концепт на летящ автомобил - видео

Един от сериозните въпроси стоящи пред бъдещите летящи автомобили е начинът по който ще се вдигат във въздуха. Дали като типичен самолет, а което е нужна някакъв вид писта или като хеликоптер вертикално. Повечето от привържениците на идеята залагат на второто. Отговор на този въпрос дава новата концептуална разработка с име Aska.

Тя е дело на американско-израелския стартъп NFT и се определя като мепесе тип eVTOL - Electric Vertical Take-Off and Landing /електрическо вертикано излитане и кацане. Машината има крила, които се сгъват назад и може да се кара по нормален път като обикновен автомобил с габаритите на типичен SUV.

Когато настъпи времето за излитане, крилата се разгъват навън и заработват 10 вентилатора вградени в тялото на машината. Те са подпомогнати от още два в краищата на крилата и два в задната част. Тягата на тези 14 пропелера е достатъчна за да издигне превозното средство във въздуха до височината предвидена за летене.

Тогава перките в краищата на крилата и отзад заемат се завъртат на 90 градуса и осигуряват надлъжната тяга, а тежеста на машината се поема от аеродинамичната сила създавана от профилана крилата. Когато идва време за кацане процесът се повтаря в обратен ред.

Плановете са триместната машина да работи с автономно управление, както на земята, така и във въздуха с помоща на оригинална система за изкуствен интелект, която е в състояние да рапознава движещи се и стационарни обекти на пътя и във въздуха. Нещо което няма да зарадва феновете на Джеймс Бонд и Фантомас - понеже крилата са с размах от порядъка на 20 метра, няма да е възможно машината да стартира от улицата или пътя, а ще трябва да ползва за това специална площадка.

Захранването на моторите е от акумулатор с възможност за презареждане дори във въздуха при пускане в работа помощен бордови бензинов генератор, с помоща на който се осигурява пробег в рамките на 560 км.

Естествено, подобна машина няма да е евтина и заради това от стартъпа предвиждат абонаментен сервиз, при който клиентите ще заплащат месечни суми, осигуряващи им достъп до някоя от наличните машини, когато имат нужда.

Името Aska означава на японски “летяща птица” и работещ модел беше деммонстриран в началото на седмицата по време на изложението EcoMotion в Тел Авив. От компанията съобщават, че летящ прототип на машината ще стартира в изпитания през първото тримесечие на следващата година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: