ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В ход е акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

like0 unlike0
Auto-Press 15 Sep 2020 Новини
230
0
В ход е акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

От началото на месеца до 31 октомври е в ход традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ – съобщи инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Проведени са срещи с Регионалните управления на образованието и училищните ръководства, проверяват се пътните знаци и пътната маркировка около училищата и при необходимост се правят предписания.

От 16 до 22 септември у нас ще се проведе „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“. Тя ще е под наслов „Остани жив! Пази живота!“.

Инспектор Ботева информира, че на 16 септември ще бъде отбелязан и Денят без загинали на пътя. Инициативата е част от Дните на безопасността на пътя (ROADPOL SAFETY DAYS) на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL). Тази година акцентът ще е поставен върху разсейването, което за редица страни в Европа вече е сред водещите причини за възникване на тежки пътнотранспортни инциденти. Инспектор Ботева уточни, че този проблем, като причина за произшествия, не се отнася само до водачите, а и до пешеходците, и пътниците, които с поведението си може да провокират рискова ситуация.

Българската федерация по моторни спортове проведе Воден фест 2020 на язовир Искър на 12 и 13 септември Новият Hyundai Tucson (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: