ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В Германия расте делът на електрическите автомобили

like0 unlike0
Auto-Press 14 Feb 2020 Новини
52
0
В Германия расте делът на електрическите автомобили

Германия е вече третата страна в света по големина на разпространението на електрически автомобили. От новите 400 000 електромобила по пътищата на Федералната република 194 000 са направени от немски производители.

Асоциацията на автомобилната индустрия (VDA) отчита нов рекорд за януари 2020 г . - 16 143 нови регистрации на електрически автомобили в Германия, което означава увеличение със 138 процента в сравнение със същия месец на предходната година.

Делът на електромобилите в общия пазар е 6,6 процента. Зареждаемите хибриди (PHEV) са се утроили до 8639 единици, докато броят на чисто акумулаторните електрически превозни средства е нараснал с 61 процента до 7492, според данните на VDA. Броят на новорегистрираните автомобили с горивни клетки е "все още много малък".

Пазарният дял на германските производители при електрифицираните автомобили е нараснал от 51 процента през януари 2019 г. до 63 процента сега. Според асоциацията осем от десетте най-одобрени модели идват от немски производители, които в момента предлагат повече от 50 е-модела на вътрешния пазар. До 2023 г. се очаква предлагането на повече от 150 модела.

Към днешна дата над 173 800 заявления за екологичен бонус са били подадени във Федералната служба за икономика и контрол на износа (BAFA). През януари 2020 г. техният брой е нараснал с 51 процента до 9262.

Президентът на VDA Хилдегард Мюлер сподели - "Екологичният бонус е важен инструмент за постигане на успех в електромобилността в Германия. Още по-важно е на тази поправка във фиска да бъде дадена на зелена светлина възможно най-бързо, за да може пазарът да се адаптира към нея."

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: