ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В Германия расте делът на електрическите автомобили

like0 unlike0
Auto-Press 14 Feb 2020 Новини
48
0
В Германия расте делът на електрическите автомобили

Германия е вече третата страна в света по големина на разпространението на електрически автомобили. От новите 400 000 електромобила по пътищата на Федералната република 194 000 са направени от немски производители.

Асоциацията на автомобилната индустрия (VDA) отчита нов рекорд за януари 2020 г . - 16 143 нови регистрации на електрически автомобили в Германия, което означава увеличение със 138 процента в сравнение със същия месец на предходната година.

Делът на електромобилите в общия пазар е 6,6 процента. Зареждаемите хибриди (PHEV) са се утроили до 8639 единици, докато броят на чисто акумулаторните електрически превозни средства е нараснал с 61 процента до 7492, според данните на VDA. Броят на новорегистрираните автомобили с горивни клетки е "все още много малък".

Пазарният дял на германските производители при електрифицираните автомобили е нараснал от 51 процента през януари 2019 г. до 63 процента сега. Според асоциацията осем от десетте най-одобрени модели идват от немски производители, които в момента предлагат повече от 50 е-модела на вътрешния пазар. До 2023 г. се очаква предлагането на повече от 150 модела.

Към днешна дата над 173 800 заявления за екологичен бонус са били подадени във Федералната служба за икономика и контрол на износа (BAFA). През януари 2020 г. техният брой е нараснал с 51 процента до 9262.

Президентът на VDA Хилдегард Мюлер сподели - "Екологичният бонус е важен инструмент за постигане на успех в електромобилността в Германия. Още по-важно е на тази поправка във фиска да бъде дадена на зелена светлина възможно най-бързо, за да може пазарът да се адаптира към нея."

Toyota GR Supra с нов двулитров двигател Dacia с първи електромобил през 2021 година

Подобни

Автосалон Женева 2020: DS Automobiles представя AERO SPORT LOUNGE (Видео)

Автосалон Женева 2020: DS Automobiles представя AERO SPORT LOUNGE (Видео)

След изцяло новия си луксозен седан DS 9, DS Automobiles разпространи информация и за втората си световна премиера на започващото...

Triumph революционизира навигацията

Triumph революционизира навигацията

Принципът на what3words звучи малко объркващо на пръв поглед. Можем ли да опишем всеки адрес, всяка точка на света точно само с три...

GROUPE RENAULT и FERROVIAL пускат 500 електромобила за наемно ползване в Париж

GROUPE RENAULT и FERROVIAL пускат 500 електромобила за наемно ползване в Париж

Groupe Renault и Ferrovial обявиха, че двете компании са готови с общия си проект по стартирането на нова услуга за свободно наемно...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: