ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В чужбина през отпуската може да ви бъде скъпо

like0 unlike0
Auto-Press 10 Aug 2020 Новини
55
0
В чужбина през отпуската може да ви бъде скъпо

В коронакризата колата е предпочитаният начин за пътуване на почивка. Но в чужбина се прилагат доста други правила също и за нарушения в движението. И те там могат да ви станат наистина скъпи. Какво да очаквате в тази посока?

Италия: Зоните с ограничен трафик са широко разпространени в много италиански градове. Така наречената "Zona a traffico limitato" често лесно се пренебрегва от туристите, а по правило там могат да влизат само жителите, автобуси или таксита. Достъпът се следи най-вече с помощта на видеокамери. Нарушенията могат да доведат до глоба от най-малко 84 евро. С процедурните такси това бързо стига до 100 до 120 евро. Тази сума се удвоява, ако не бъде платена в рамките на 60 дни. Може да се подаде възражение срещу глобата, ако престоят е в хотел в рамките на ZTL.

Хърватска: Там нарушенията в паркингите ви заплашват грубо “събуждане”. Ако не бъде закупен платен билет за паркиране, времето за паркиране е надвишено или дискът за паркиране не е показан, ще ви се наложи глоба между 10 и 40 евро. Засегнатите трябва, ако е възможно, да плащат незабавно на място и да потвърдят това с точна информация (номер на лицензия, дата, място, сума, причина).

Препоръчително е тази разписка да се съхранява най-малко пет години. Снимка на ситуацията с паркирането също помага да се осигурят доказателства. Ако адвокат или съдебно писмо пристигне от Хърватия след празника, засегнатите трябва незабавно да потърсят юридически съвет. След това хърватските адвокати често таксуват няколкостотин евро.

Австрия: Изискването за винетка в алпийската република е общоизвестно, но неправилното й поставяне се санкционира в същия размер като липсата на винетка. Тогава се дължи така наречената такса за замяна. Това е 120 евро за автомобили. Винетката трябва да е залепена горе вляво или в горния център зад огледалото.

Винетките не могат да бъдат разпознати зад слънчева лента с различни нюанси. Ако вече залепената винетка бъде премахната и използвана повторно на друго превозно средство, глобата е вече 240 евро. Винетката вече може да бъде закупена и цифрово и е обвързана с регистрационния номер.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: