ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В Щатите камерата за гледане назад е вече задължителна!

like0 unlike0
Auto-Press 15 May 2018 Новини
57
0
В Щатите камерата за гледане назад е вече задължителна!

В САЩ влезе в сила закон, който задължава автопроизводителите да оборудват с камери за гледане назад новите си автомобили. Законът беше приет преди четири години и засяга абсолютно всички нови автомобили, произведени след 1-и май тази година.

Въвеждането на новото изискване се аргументира от американските законодатели с безопасноста на пешеходците, особено на по-възрастните и децата. Според закона, информацията за нещата зад колата трябва да се изкарва на отделен екран, дисплея на мултимедийната система или на вътрешното огледало.

Американските специалисти смятат, че това ще позволи съществено да се намали вероятноста за сгазване на пешеходец. Според закона камерата за гледане назад вече ще влиза в стандартното оборудване на новите автомобили дори и при базовите варианти.

По-нататък в списъка на задължителните системи за безопасност при предлаганите на пазара в Щатите нови автомобили се очаква да влязат система за автономно екстренно спиране, за контрол на слепите зони, както и за напускане лентата на движение. Това са предложения към министеството на транспорта от американския застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS).

Неговите специалисти са пресметнали, че наличието на система за автоматично спиране при движении напред ще намали вероятноста за ПТП с 50%, а при движение назад с 62%. Още с 14% ще се намали вероятност от аварии при наличието на система за контрол на слепите зони, а и със система за седене на лентата на движение с още 11%.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: