ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Twindosing /двойното дозиране/ почиства по-добре!

like0 unlike0
Auto-Press 17 Sep 2019 Новини
28
0
Twindosing /двойното дозиране/ почиства по-добре!

Двойният шев държи по-добре. Така и двойното впръскване на гориво - Twindosing почиства по-добре отработилите газове и новото предложение на VW за по-чиста работа на дизеловия двигател.

Технологията SCR (Selective Catalytic Reduction) значително намалява азотните окиси в отработилите газове. Тя отдавна е стандартна с новото VW автоматично запалване. И сега следва вторият еволюционен етап на метода за прочистване на основата на аурея /урина/. При него “синята добавка" – AdBlue се инжектира целенасочено пред два SCR катализатора, подредени един зад друг.

Това намалява стойностите на азотните окиси NOX в сравнение с предходното поколение на съответните модели с около 80 процента, според обещаното от Волфсбург. Премиерата на новата технология Twindosing е в новия Passat 2.0 TDI Evo със 150 к.с., като двигателят вече отговаря на бъдещия емисионен стандарт Euro 6d.

Разходът на гориво в комбинирания цикъл NEDC с този мотор при седана Passat е 3,9 л/100 км, а при комбито Passat Variant — 4,0 л/100 км. По-нататък тази технология ще бъде разпространена и в другите модели, ползващи двигателя 2.0 TDI Evo, като Audi и осмото поколение на Golf във всимките си версии TDI.

Освен основния блок, монтиран непосредствено на двигателя, е внедрен допълнителен под дъното на автомобила. Всеки от тях си има своя дюза за впръскване на течноста AdBlue. В общи черти принципът на двойното въздействие върху вредните азотни окиси напочня този при системата ACS на Mercedes, но е с по-различно изпълнение – при VW има две различни точки за вкарването на AdBlue.

Добавяването на втория блок SCR доста по-нататък по потока на газовете, където те са повече изстинали, не само позволява да се увеличи дозировката на AdBlue, но и разширява диапазонът на температурите на излизащите газове при които SCR работи ефективно.

Резултатът е намаляване на нивото на азотни окиси с 80% в сравнениие с предишната система и то при измерване на пътя по системата RDE. В крайна сметка системата SCR разлага азотните окиси на безвредните азот и водна пара.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: