ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Турбодизел с мек хибрид и за Audi S5

like0 unlike0
Auto-Press 22 Apr 2019 Новини
30
0
Турбодизел с мек хибрид и за Audi S5

Премиера от Инголщат - Audi S5 има за първи път вече и дизелов двигател V6 под капака и "мека/mild" хибридна система. Използването на 3.0 TDI в моделите S5 е най-силният етап на разширяване на дизеловата серия V6 в марката. Мощността му е 255 кВт / 347 к.с., а въртящият момент от 700 Нм е достъпен между 2500 и 3100 оборота в минута.

С това моделът на Audi подобри енергийната си ефективност - потреблението на NPL, което е свързано със стойностите на WLTP, трябва да достигне само 6,2 литра дизел на 100 километра, CO2 еквивалентът, както за S5 Coupé TDI, така и за S5 Sportback TDI, въпреки значително по-високата моност е 161 грама на километър.

Според Audi, новите модели S са по-добри от своите предшественици с V6 бензинов двигател по отношение разхода на гориво, въпреки по-високия с около 19% въртящ момент. Дизеловият двигател също предлага спортен звук, както и мощен и плавен ход.

Шестцилиндровият дизелов двигател позволява на S5 Coupé да се ускорява от място до 100 км/ч за 4,8 секунди, а S5 Sportback за 4,9 секунди. Максималната скорост е ограничена електронно на 250 км / ч.

Моделите S-TDI интегрират компресор с електрическо задвижване (EAV) и лека хибридна технология. И двете системи са на базата на вече стандартната 48-волтова основна бордова елмрежа. За първи път в S5 TDI мощният 48-волтов стартов генератор е и сърцето на леката хибридна система с максимална рекуперационна мощност до осем киловата. Енергийният център е компактна, с въздушно охлаждане литиево-йонна батерия с капацитет от 0,5 kWh, която се намира под пода на багажното отделение.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: