ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 10 Aug 2020 Новини
68
0

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)
/add_images/news/082020/s_1597068003_803.jpg
  1. Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)
  2. Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)
  3. Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)
  4. Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)
  5. Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)
  6. Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)
  7. Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)
  8. Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)
  9. Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)
  10. Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)
  11. Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)
  12. Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)

• Maserati разширява колекцията Trofeo: към Levante се присъединяват Ghibli и Quattroporte

• Ghibli и Quattroporte Trofeo: най-бързите седани Maserati някога;

• Технически спецификации;

• V8 двигател в Ghibli за първи път

• Нови бордови технологични характеристики за колекцията Trofeo

Maserati пише нова глава от своята история, като разширява колекцията си Trofeo. След пускането на Levante Trofeo през 2018 г., най-екстремната, най- мощната версия на SUV, новите Quattroporte и Ghibli Trofeo вече са на налични, постигайки върха на производителността, спортността и лукса.

За да подчертаем още веднъж изцяло италианската идентичност на Maserati, цветовете, избрани за стартирането на колекцията Trofeo, са тези на знамето на страната: зелено за Quattroporte, бяло за Levante и червено за Ghibli, които се съчетават перфектно с хромираните елементи и луксозните червени линии за особено агресивен и елегантен външен вид.

Maserati реинтерпретира своите седани, представяйки V8 двигателя.

Сърцето на Ghibli и Quattroporte Trofeo е 3.8 литров V8 Twin Turbo с мощност 580 к.с. при 6 250 об/мин и върхов въртящ момент от 730 Нм.

Двигателят, който вече разкри цялата си мощност при Levante Trofeo, е конструиран в завода Ferrari в Маранело по спецификациите на Maserati и е модифициран и разработен, за да осигури еднакво впечатляващи характеристики както при седаните със задно разположени двигатели.

Въпреки че е напълно нов за Ghibli, V8 двигателят вече е бил използван в миналото при Quattroporte GTS, във версията с 530 к.с. Днес V8 двигателят с мощност 580 к.с. се предлага за новите Ghibli, Quattroporte и Levante* Trofeo, в пълно съответствие със стандартите за горивна ефективност и емисии.

Ghibli и Quattroporte Trofeo с гордост могат да твърдят, че са най-бързите седани Maserati досега, с максимална скорост от 326 км/ч. Максималната скорост на Леванте Трофео е 302 км/ч.

Подобно на Levante Trofeo, новите Ghibli и Quattroporte Trofeo също включват интегрираната система за управление на автомобила (IVC) със специфична настройка, която гарантира подобрена динамика на шофиране, по-голяма активна безопасност и още по-вълнуващо представяне. Седаните имат бутон Corsa, който настройва автомобила за още по-спортен стил на шофиране. Включена е и Launch Control функция, която за пръв път се появи при Levante Trofeo, за да отприщи цялата мощност на двигателя и да осигури спираща дъха производителност и автентично Maserati шофиране.

Докато уникалният подпис на всяко Maserati е звукът на неговия двигател, сега колекцията Trofeo ще бъде още по-безпогрешна на външен вид, благодарение на специални стилистични щрихи, които характеризират тези модели с върховна мощност. Те включват предна решетка с двойни вертикални ленти в черно пиано покритие, както и въвеждането на въглеродни влакна върху облицовките на предния въздухопровод и заден дифузьор, за още по-агресивен ефект.

Цялата колекция Trofeo се отличава с червените детайли, които характеризират долните профили на страничните вентилационни отвори и мълниеносната ивица върху логото с Тризъбеца на C- колоните.

Налични са осезаеми промени в задната част на автомобила, където светлинните клъстери са изцяло обновени, с бумерангообразен профил, вдъхновен от 3200 GT и концептуалния автомобил Alfieri.

По отношение на Ghibli Trofeo, капакът на двигателя също е с нов дизайн, завършен с два агресивни въздуховода за по-добро охлаждане, подобно на Levante Trofeo.

Ghibli и Quattroporte Trofeo са оборудвани с 21-инчови алуминиеви джанти Orione. 22-инчови джанти Orione се предлагат на Levante Trofeo.

Охарактеризяването на Trofeo продължава в интериора, с нов бордови панел, който показва изключителен интерфейс при включване, докато облегалките за глава са бродирани с логото Trofeo с триизмерен релеф. Изключителността се разпростира и върху интериорната тапицерия, направена от пълнозърнеста естествена кожа Pieno Fiore.

Системата ADAS е обновена, включвайки нови функции, а Active Driving Assist - функцията за асистиране по време на шофиране - вече може да се активира и по градски пътища и по обикновени магистрали.

Новите технологии се появяват и в MIA (Maserati Intelligent Assistant), мултимедийният екран е с подобрена разделителна способност и по-голям размер - 10.1” - както при Ghibli Trofeo, така и при Quattroporte Trofeo, докато Levante запазва 8.4” дисплея, но с подобрена резолюция и графика. Освен това, благодарение на програмата Maserati Connect, колекцията Trofeo винаги е свързана с пълен набор от услуги за по-лесно и интуитивно използване.

Ghibli и Quattroporte Trofeo ще бъдат контруирани в завода Avvocato Giovanni Agnelli (AGAP) в Груляско (Торино), а Levante Trofeo в завода Мирафиори (Торино).

*590 к.с. за някои пазари

Източник: www.avtounion.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: