ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Toyota ще “плоди” електрокари от и след 2020-а година

like0 unlike0
Auto-Press 11 Jun 2019 Новини
34
0
Toyota ще “плоди” електрокари от и след 2020-а година

На пресбрифинг Шигеки Тераши, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на отдела за изследвания и разработки на японската марка №1, разказа за плановете на компанията в областта на електромобилите. Така стана ясно, че Toyota, концентрирана досега върху хибридните автомобили, вече сериозно ще се заеме с масовите електрокари от 2020-о година натам, на практика едновременно с откриването на Олимпиадата в Токио.

Така електромобилите вече са новият приоритет на Toyota. На брифинга са били представени три кросовъра, два вана и седан във вид на макети от глина, но се намеква, че идващите електрическите модели ще са поне десет. Производството им, обаче, е планирано не за Страната на изгряващото слънце, а в Поднебесната империя.

В момента на старта на производството им в Китай ще са напълно готови и в достатъчна наличност след представяне на широката общественост нови твърдотелни акумулатори. Те ще са интегрирани в новата електрическа модулна платформа e-TNGA, която се разработва от консорциума EV C.A. Spirit Corp. С участието на девет фирми, сред които Subaru, Mazda, Suzuki и Daihatsu.

За вътрешния си пазар в Япония Toyota и Daihatsu подготвят три двуместни микрокара с пробег от около 100 км. Единият от тях е вече известният Toyota i-Road, за другите два няма информация, освен че нямат нещо общо с шоу-карите Concept-i и i-TRIL.

Тераши-сан признава, че при традиционния продажбен подход електромобилите няма скоро да носят печалба, затова надеждите се възлагат на нов бизнес-модел с каршеринг, лизинг, продажба на употребявани сертифицирани машини и други. В Toyota добре разбират, че няма много време за маене - “Ако не се ускорим сега и максимално, няма да можем да оцелеем” - сподели изпълнителния вице-президент. - “Особенно внимание вече сме решили да отделим на популяризацията на електрокари сред хората”.

Новият CORVETTE ! (Видео)

Подобни

С Opel “myDigitalService” клиентът винаги е информиран

С Opel “myDigitalService” клиентът винаги е информиран

• Директна връзка – сервизният център изпраща актуална информация за етапа на сервизните работи • Подробна документация – снимки...

KIA произведе 3 000 000 коли в САЩ

KIA произведе 3 000 000 коли в САЩ

Американското производствено подразделение на KIA- Kia Motors Manufacturing Georgia (KMMG), обяви, че компанията е постигнала още...

Twindosing /двойното дозиране/ почиства по-добре!

Twindosing /двойното дозиране/ почиства по-добре!

Двойният шев държи по-добре. Така и двойното впръскване на гориво - Twindosing почиства по-добре отработилите газове и новото...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: