ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Toyota: амбицията "Milestone 2030"

like0 unlike0
Auto-Press 14 Jun 2019 Новини
45
0
Toyota: амбицията

Много автопроизводители си поставиха амбициозни програми за постепенно намаляване на емисиите на CO2. Такава програма има и Toyota - "Environmental Challenge 2050". Една сериозна “спирка” по пътя към изпълнението й е крайпътния “камък” „Milestone 2030“.

Toyota иска да намали флиитемисиите си на CO2 до 2050 г. с 20% в сравнение с нивата от 2010 година. С "Milestone 2030" мерките за това са конкретизирани - последваща и ускорена електрификация на моделната гама. По-конкретно, Toyota иска да предложи електрифицирани опции за шофиране във всичките си серийни серии до 2025 година.

През следващите няколко години най-малко десет модела с чисто електрическо задвижване с батерии ще бъдат достъпни по целия свят. В същото време се развиват нови партньорства в областта на батериите и технологиите с компании като Panasonic и Denso.

До 2030 г. Toyota планира да продаде повече от 5,5 милиона електрифицирани автомобила годишно, включително и повече от един милион превозни средства с нулеви емисии, задвижвани от електрически или горивни клетки. Така трябва да се постигне намаляване на емисиите на CO2 от новите превозни средства на Toyota до 2030 г. с поне 35% в сравнение с 2010 г. И още нещо - до 2050-а година всички фабрики на Toyota в света ще “произвеждат” нулеви въглеродни емисии.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: