ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Тиери Нювил: двоен тест и победа с Hyundai

like0 unlike0
Auto-Press 19 Aug 2019 Новини
31
0

Тиери Нювил: двоен тест и победа с Hyundai

Тиери Нювил: двоен тест и победа с Hyundai
/add_images/news/082019/s_1566201602_148.jpg
  1. Тиери Нювил: двоен тест и победа с Hyundai
  2. Тиери Нювил: двоен тест и победа с Hyundai
  3. Тиери Нювил: двоен тест и победа с Hyundai

Легендарният Михаел Шумахер веднъж определи рали-пилотите като "артисти и виртуози на колела". Един от тези необикновени дрифт крале е белгиецът Тиери Новил, който гони титлата за Hyundai с i20 Coupé WCR в Световния рали шампионат. За ADAC Rallye Deutschland (22 до 25 август 2019 г.) 31-годишният избра специална подготовка.

Само седмица преди състезанието на Световния рали шампионат в живописните лозя около Триер, Тиери Новил е изявен стартов гост в ADAC TCR Германия на Нюрбургринг. Там той сяда зад волана на Hyundai i30 N TCR. Преди “екскурзията” по пистата, белгиецът вече е тествал задълбочено автомобила на прочутата верига Eifel. Разбира се, тук е особено интересно как един рали състезател възприема разликите между неговия и пистовия автомобил?

„Пистовата кола е значително по-близка до производствената, отколкото рали автомобила, който е много по-екстремен“ - казва Тиери Новил - "Но и двата автомобила са много забавни за шофиране и печелене на купи в своята категория."

Hyundai i20 WRC има задвижване на четирите колела с регулируем централен диференциал и мощност около 400 к.с. Той също има много специална аеродинамика. Hyundai i30 N TCR е малко по-малко мощен (350 к.с.) и е с предно задвижване. - “Рали автомобилът е разработен така, че да бъде бърз на най-различни повърхности - независимо дали чакъл, сняг или асфалт. Ето защо той е проектиран съвсем различно от пистовия автомобил", казва Тиери Новил.

Въпреки че Тиери Новил има достатъчно опит като четирикратен вицешампион на световния рали шампионат, той не оставя нищо на случайността. "Имам добро чувство в Hyundai i30 N TCR след първите си тестови обиколки, но ще бъде тестван отново преди старта. Тогава шампионът във WTCR Габриеле Таркини, който подпомогна Hyundai i30 N TCR, ще ме подкрепи", разкрива белгиецът.

Тиери Новил знае, че останалите шофьори в ADAC TCR Германия са всички специалисти по автомобили и затова са в предимство. "Това затруднява карането отпред", казва пилотът. В Hyundai i30 N TCR с мощност 350 к.с. преди всичко се изисква концентрация. За разлика от рали състезанието, основното в пистата е да се “удрят” точно повтарящите се спирачни точки.Това е предизвикателство, което с нетърпение очаквам."

Моментът на истината за Тиери Новил ще е победата в ADAC Rallye Deutschland. Белгиецът е един от най-добрите рали състезатели в света и най-успешният състезател на Hyundai Motorsport в Световния рали шампионат. Досега той е спечелил единадесет състезания в Световния шампионат, през този сезон спечели Корсика и в Аржентина. В момента той е на трето място в първенството, седем точки зад първия в таблицата. И кой знае: Може би той ще се доближи малко до короната на ралито с тази специална загрявка.

Рализвездата Тиери Новил (31, Белгия, Hyundai Team Engstler) увенча гостуването си в ADAC TCR Германия с победа. Четирикратният вицешампион на WRC спечели деветата надпревара за сезона на Нюрбургринг в Hyundai i30 N TCR, като отбеляза уверена победа водейки от старта до финала. Втори бе пилотът на Hyundai Макс Хесе (18, Hyundai Team Engstler) пред Жулиен Апотелоз (18, Швейцария, Topcar Sport) с Cupra Leon TCR, първият в кариерата му подиума в ADAC TCR Германия.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: