ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Tesla Model Y идва с пет- и седемместен интериор, 370 км пробег и цена от според зависи

like0 unlike0
Auto-Press 15 Mar 2019 Новини
39
0

Tesla Model Y идва с пет- и седемместен интериор, 370 км пробег и цена от според зависи

Tesla Model Y идва с пет- и седемместен интериор, 370 км пробег и цена от според зависи
/add_images/news/032019/s_1552633202_724.jpg
  1. Tesla Model Y идва с пет- и седемместен интериор, 370 км пробег и цена от според зависи
  2. Tesla Model Y идва с пет- и седемместен интериор, 370 км пробег и цена от според зависи

Днес Tesla представи пред света следващата стъпка в своето продуктово развитие- определеният от компанията като компактен SUV модел Model Y.

Типично за марката, най-евтината версия на Model Y- Standard Range с цена от 39 000 щатски долара, ще се забави най-много с пазарното си лансиране, като към момента не може да бъде заявена за поръчка, а доставките се очаква да стартират през 2021 година.

Освен в стандартна версия (370 км пробег), Tesla Model Y се предлага в модификация с удължен пробег (Long Range) и автономност от 480 километра, със задвижване на четирите колела (Dual-Motor All-Wheel Drive) и спортна (Performance).

Версията Long Range на Model Y със задно задвижване се предлага на цена от 42 700 долара, а тази с четири задвижващи колела е оценена на 46 700 долара. Model Y Performance, която предлага възможност за ускорение от 0 до 96 км/ч за 3.5 секунди, спортна спирачна система, карбонов спойлер, спортно окачване и други, идва срещу 55 700 долара.

Анонсираните от Tesla цени за Model Y включват противоречивото предимство наречено Gas Savings, което представлява очаквани спестявания в резултат на употребата на електрическа енергия вместо класически горива. При Model Y Performance, Gas Savings клаузата е на стойност от 4300 щатски долара.

Интересна особеност на Tesla Model Y е тази, че освен в петместна конфигурация на интериора, електромобилът ще може да бъде поръчан и в седемместна, която идва с утежнение в крайната цена от 3000 долара.

В анонсираните от Tesla Model Y цени не е включена така тачената от потребителите система Autopilot, която дава възможност за автоматизираното управление на колата при движение в една лента. Цената на опцията е 3000 долара, а ако клиентите искат да надградят автомобила си и с квалифицираната от марката като "Възможност за напълно автоматично управление" опция, цената се увеличава с още 5000 долара.

От Tesla анонсират, че първите доставки на модификациите Model Y Performance, Long Range Rear-Wheel Drive и Dual-Motor All-Wheel Drive се очаква да започнат през есента на следващата година, а през пролетта на 2021 и тези на базовият Model Y Standard Range.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: