ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Tesla Model Y идва с пет- и седемместен интериор, 370 км пробег и цена от според зависи

like0 unlike0
Auto-Press 15 Mar 2019 Новини
39
0

Tesla Model Y идва с пет- и седемместен интериор, 370 км пробег и цена от според зависи

Tesla Model Y идва с пет- и седемместен интериор, 370 км пробег и цена от според зависи
/add_images/news/032019/s_1552633202_724.jpg
  1. Tesla Model Y идва с пет- и седемместен интериор, 370 км пробег и цена от според зависи
  2. Tesla Model Y идва с пет- и седемместен интериор, 370 км пробег и цена от според зависи

Днес Tesla представи пред света следващата стъпка в своето продуктово развитие- определеният от компанията като компактен SUV модел Model Y.

Типично за марката, най-евтината версия на Model Y- Standard Range с цена от 39 000 щатски долара, ще се забави най-много с пазарното си лансиране, като към момента не може да бъде заявена за поръчка, а доставките се очаква да стартират през 2021 година.

Освен в стандартна версия (370 км пробег), Tesla Model Y се предлага в модификация с удължен пробег (Long Range) и автономност от 480 километра, със задвижване на четирите колела (Dual-Motor All-Wheel Drive) и спортна (Performance).

Версията Long Range на Model Y със задно задвижване се предлага на цена от 42 700 долара, а тази с четири задвижващи колела е оценена на 46 700 долара. Model Y Performance, която предлага възможност за ускорение от 0 до 96 км/ч за 3.5 секунди, спортна спирачна система, карбонов спойлер, спортно окачване и други, идва срещу 55 700 долара.

Анонсираните от Tesla цени за Model Y включват противоречивото предимство наречено Gas Savings, което представлява очаквани спестявания в резултат на употребата на електрическа енергия вместо класически горива. При Model Y Performance, Gas Savings клаузата е на стойност от 4300 щатски долара.

Интересна особеност на Tesla Model Y е тази, че освен в петместна конфигурация на интериора, електромобилът ще може да бъде поръчан и в седемместна, която идва с утежнение в крайната цена от 3000 долара.

В анонсираните от Tesla Model Y цени не е включена така тачената от потребителите система Autopilot, която дава възможност за автоматизираното управление на колата при движение в една лента. Цената на опцията е 3000 долара, а ако клиентите искат да надградят автомобила си и с квалифицираната от марката като "Възможност за напълно автоматично управление" опция, цената се увеличава с още 5000 долара.

От Tesla анонсират, че първите доставки на модификациите Model Y Performance, Long Range Rear-Wheel Drive и Dual-Motor All-Wheel Drive се очаква да започнат през есента на следващата година, а през пролетта на 2021 и тези на базовият Model Y Standard Range.

Porsche представи Cayenne Coupe (Видео)

Подобни

HONDA започна да приема резервации за електрическата HONDA E

HONDA започна да приема резервации за електрическата HONDA E

Европейското подразделение на Honda обяви, че компанията е започнала да приема резервации за първата в историята на марката...

Започнаха продажбите на CB500F, CB650R и CBR650R

Започнаха продажбите на CB500F, CB650R и CBR650R

Трите нови попълнения в мотоциклетната гама на Honda са вече в шоурумовете ни От миналата седмица новият CB 500F пристигна в...

446 000 лева за юбилейна книга на BENTLEY

446 000 лева за юбилейна книга на BENTLEY

Само преди няколко дни ROLLS-ROYCE анонсира най-новото предложение в портфолиото си ексклузивни аксесоари- специално сандъче за...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: