ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Тесен електрокар се издължава за да поеме повече пътници - видео

like0 unlike0
Auto-Press 09 Aug 2018 Новини
337
0
Тесен електрокар се издължава за да поеме повече пътници - видео

Вече не са нещо необикновенно едноместните леки електроколи, чиито скромни габарити ги правят идеални за маневриране в сложните градски условия. Но какво става ако поискате да возите втори пътник? В клучая с новия електромодел iEV X просто настъпва удължаване на купето.

В момента тази немска разработка с име iEV (Intelligent Electric Vehicle) X е на етап функциониращ прототип с габарити 160 х 78 сантиметра в режим за един пътник. Когато водачът иска да качи още някого, с помоща на електромотор дължината нараства с 30 сантиметра до 190 см, позволявайки използването на втора сгъната седалка зад тази на водача. Ако към това се налага използването на товарно пространство настъпва още едно удължаване с 30 см до габарит на машината от 220 см.

Плановете на създателите са за използване на 48-волтова литиево-йонна батерия, която ще осигури на машинката пробег от 60 км с едно зареждане, като презареждането ще отнема три часа. 115 килограмовата машинка разполага и със соларен панел на покрива 40 Вата, която дозарежда акумулатора в паркирано положение на електроколичката, чиято максимална скорост достига 45 км/ч.

Предвижда се и по-оборудван вариант с тегло 145 кг с име iEV X+, който ще предлага по-мощен 72-волтов акумулатор и пробег с едно зареждане до 120 км. Покривният соларен панел е вече 60-Ватов, а максималната скорост 60 км/ч. Предвижда се като екстра автоматична роботизирана система за презареждане и дори задвижване с педали.

И двете модела ще имат електропакет на огледалата, широкоъгълна камера за гледане назад, 7-инчов сензорен екран, напълно LED светлинна система, стоманено шаси с алуминиеви външни панели. В момента проектът е в кампания за набиране на средства през Kickstarter, като се очаква при навлизане в производство цената да възлиза на €1850 за базовия модел и €7850 за iEV X+.

ГАЗ-18 – машината изпреварила времето си!

Подобни

Koenigsegg разпродаде Jesko. Производството започва след година и половина

Koenigsegg разпродаде Jesko. Производството започва след година и половина

Днес производителят на нишови луксозни хиперавтомобили Koenigsegg обяви, че компанията е разпродала цялата предвидена квота на...

Alfa Romeo с нов дом в София (Видео)

Alfa Romeo с нов дом в София (Видео)

Официалният вносител на Alfa Romeo в България- Ауто Италия, откри изцяло нов изложбен център на легендарната марка в София....

SKODA с нова хитринка в семейството Simply Clever

SKODA с нова хитринка в семейството Simply Clever

През последните няколко години портфолиото на семейството аксесоари и решения Simply Clever на SKODA непрекъснато се разширява....

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: