ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Търсенето на електромобили втора ръка расте в Германия

like0 unlike0
Auto-Press 12 Aug 2019 Новини
45
0
Търсенето на електромобили втора ръка расте в Германия

Електромобилите настъпват не само в пазара за нови коли, но и на вторичния пазар. Според експертите пазарът на употребявани автомобили в Германия е изправен пред технологично преобръщане – все повече се търсят хибридни и електрически автомобили.

"Търсенето на употребявани хибридни и елмобили се увеличава през последните години. Сега на пазара за употребявани автомобили се очаква пробив на електрическите и електрифицирани автомобили" - прогнозира Маркус Крюгер от онлайн платформата heycar.

Досега, според пазарните наблюдатели, купувачите не бяха наясно дали има високи разходи или бяха обедкуражени от липсата на опит при купуването на остатъчна стойност на хибридни автомобилиии чисто електрическите автомобили. Но това постепенно се променя, защото се вижда развитието на остатъчната стойност на електрифицираните превозни средства. Все повече модели има на челните места в списъка на Schwacke.

През 2017 г. например, Hyundai Ioniq Elektro беше начело на класа със запазване на стойността от 60,65 процента в категорията на електрическите превозни средства. През 2018 г. моделът отново успя да остане на първо място в своята група, през 2019 г. засега е на 3-то място.

Същото се наблюдава и в категорията по-горен клас, където е Tesla S например. „Ниското износване, добрата издръжливост на батериите, голямото търсене и гаранциите на производителя - особено последната прави алтернативата купуване на използван електромобил доста привлекателна“, обобщава Крюгер.

Porsche предлага сертификация на класиката си

Подобни

Автомотор Корпорация отбеляза 100 години Citroen (Видео)

Автомотор Корпорация отбеляза 100 години Citroen (Видео)

Успоредно с участието си в Автосалон София 2019, което продължава до края на тази седмица в Интер Експо Център в София, официалният...

В ход е операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

В ход е операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

От днес до 20 октомври у нас се провежда специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите....

Kinetik 07: Бутиков български електромобил

Kinetik 07: Бутиков български електромобил

През миналата седмица станахме свидетели на премиерата на един наистина впечатляващ автомобил. Любопитното в случая беше не само...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: