ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Търсенето на електромобили втора ръка расте в Германия

like0 unlike0
Auto-Press 12 Aug 2019 Новини
45
0
Търсенето на електромобили втора ръка расте в Германия

Електромобилите настъпват не само в пазара за нови коли, но и на вторичния пазар. Според експертите пазарът на употребявани автомобили в Германия е изправен пред технологично преобръщане – все повече се търсят хибридни и електрически автомобили.

"Търсенето на употребявани хибридни и елмобили се увеличава през последните години. Сега на пазара за употребявани автомобили се очаква пробив на електрическите и електрифицирани автомобили" - прогнозира Маркус Крюгер от онлайн платформата heycar.

Досега, според пазарните наблюдатели, купувачите не бяха наясно дали има високи разходи или бяха обедкуражени от липсата на опит при купуването на остатъчна стойност на хибридни автомобилиии чисто електрическите автомобили. Но това постепенно се променя, защото се вижда развитието на остатъчната стойност на електрифицираните превозни средства. Все повече модели има на челните места в списъка на Schwacke.

През 2017 г. например, Hyundai Ioniq Elektro беше начело на класа със запазване на стойността от 60,65 процента в категорията на електрическите превозни средства. През 2018 г. моделът отново успя да остане на първо място в своята група, през 2019 г. засега е на 3-то място.

Същото се наблюдава и в категорията по-горен клас, където е Tesla S например. „Ниското износване, добрата издръжливост на батериите, голямото търсене и гаранциите на производителя - особено последната прави алтернативата купуване на използван електромобил доста привлекателна“, обобщава Крюгер.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: