ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Търговските автомобили с ръст от 5.8% в Европа. България с понижение от 3.6%

like0 unlike0
Auto-Press 24 Jul 2019 Новини
34
0
Търговските автомобили с ръст от 5.8% в Европа. България с понижение от 3.6%

Асоциацията на автомобилните производители в ЕВропа (ACEA) разпространи данните за бизнеса с търговски автомобили (леко-, средно- и тежкотоварни, автобуси) и според данните през първата половина на годината резултатът е на ниво от 1 358 271 единици, което е с 5.8% повече в сравнение със същия период на миналата година.

Само през юни, в Европа са били регистрирани 254 919 нови търговски коли, което с 2.8% повече в сравнение със същия месец на 2018-а и представлява шести пореден месец с ръст в бизнеса. С изключение на Испания (-0.7%), от ACEA отчитат подобрение в реализацията на всички останали основни европейски пазари, като особено силно е представянето във Великобритания (+18.5%) и Германия (+10.5%).

Основната част от бизнеса с търговски автомобили в Европа продължава да държат лекотоварните машини до 3.5 тона. Макар и със спад от 5% през юни, новите им регистрации са се подобрили с 3.8% за първата половина на годината и са достигнали 107 787 единици.

Според данните на ACEA, в които фигурират данни за България, но само за лекотоварните машини до 3.5 тона, през юни в страната ни са били регистрирани 658 коли (-6%), а резултатът за първата половина на годината е 2891 единици (-3.6%).

С най-голям ръст в бизнеса с търговски автомобили през първото полугодие могат да се похвалят Люксембург (+17.7%), Литва (+16.1%), Унгария (+16%) и други. Най-голямо понижение се регистрира в Швеция, където бизнесът се е свил с почти 37%, а само през юни с 64%.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: