ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Търговските автомобили с 6.2% спад през февруари в Европа. България с най-голям ръст

like0 unlike0
Auto-Press 25 Mar 2020 Новини
141
0
Търговските автомобили с 6.2% спад през февруари в Европа. България с най-голям ръст

Данните на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) сочат, че бизнесът с нови търговски автомобили (леко-, средно- и тежкотоварни, автобуси) отчита понижение от 8.9% през първите 2 месеца на 2020 година, като общият резултат е на ниво от 308 350 единици. От ACEA отчитат понижение и през февруари, като резултатът за месеца е бил 154 889 единици или с 6.2% по-малко в сравнение със същия период на 2019 година.

Основната причина за понижението в регистрациите на нови търговски коли през първите 2 месеца на 2020 година е спадът в търсенето на основния сегмент- лекотоварните до 3.5 тона. За изминалия месец резултатът в Европа е бил на ниво от 130 366 единици (-4%), а този за периода януари-февруари 256 317 (-7.1%).

Интересен момент в статистиката на ACEA при лекотоварните автомобили са показанията за България, според които през февруари в страната ни се наблюдава най-голям за континента ръст- +31.7%, до ниво от 553 коли. Завиден за целия европейски пазар е и бизнес показателят за България за периода януари-февруари - +21.2% до 993 единици.

Данните на ACEA за България вече включват подробности и за останалите автомобилни сегменти, освен подаваните до скоро данни само за лекотоварните до 3.5 тона. Според резултатите на асоциацията, през първите два месеца на 2020 година, в страната ни са били регистрирани общо 1546 нови търговски коли, което е с 2.2% под миналогодишния резултат.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: