ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Световните премиери на Opel на IAA 2019 – нова Astra, нова Corsa и Grandland X Plug-In Hybrid

like0 unlike0
Auto-Press 20 Aug 2019 Новини
44
0

Световните премиери на Opel на IAA 2019 – нова Astra, нова Corsa и Grandland X Plug-In Hybrid

Световните премиери на Opel на IAA 2019 – нова Astra, нова Corsa и Grandland X Plug-In Hybrid
/add_images/news/082019/s_1566277204_402.jpg
  1. Световните премиери на Opel на IAA 2019 – нова Astra, нова Corsa и Grandland X Plug-In Hybrid
  2. Световните премиери на Opel на IAA 2019 – нова Astra, нова Corsa и Grandland X Plug-In Hybrid
  3. Световните премиери на Opel на IAA 2019 – нова Astra, нова Corsa и Grandland X Plug-In Hybrid

Шеста глава от историята на успеха – за първи път новата Corsa ще се предлага и в изцяло електрическа версия

300 к.с. и система за двойно предаване AWD - новата версия на Grandland X Hybrid4 застава начело на фамилията от SUV модели на Opel

Наистина икономична – на IAA ще дебютира най-енергофективната Astra в историята на марката

Деветместен модел - новото поколение Zafira Life се предлага в три дължини на каросерията

Богат избор – интелигентната гама на Opel включва модели с електрическо задвижване, хибриди и автомобили с двигатели с вътрешно горене

Рюселсхайм. Със своите световни премиери на тазгодишното издание на Международното автомобилно изложение IAA във Франкфурт (дни за пресата 10-11 септември, дни за свободно посещение 12-22 септември) Opel демонстрира, че бъдещето на автомобилите е устойчиво и изключително разнообразно. IAA е мястото, където ще дебютират новият Opel Corsa, Grandland X Hybrid и новият Opel Astra - перфектно съобразени с нуждите на клиентите. Новият Opel Corsa ще се предлага не само като енергийно ефективна и икономична класическа версия с двигател с вътрешно горене, но за първи път и като Corsa-e - електромобил, захранван изцяло от батерии (BEV) и до 330 километра автономен пробег на електроенергия според изискванията на тестовия цикъл WLTP1.

Втората световна премиера на щанда на Opel (D31 в палата 11.0) е новият Grandland X Hybrid4 със система за двойно предаване. Рlug-in хибридната система на задвижване съчетава мощността на 1.6-литровия бензинов турбодвигател и двата тягови електродвигателя за постигане на системна мощност до 300 к.с. Предварителните данни за разхода на гориво (осреднен в смесени услови) според изискванията на WLTP2 са 1,6 л/100 км с емисии на CO2 от 37 г/км (според цикъла NEDC3 - 1,6 л/100 km, 36 г/км CO2).

Третото ново попълнение в гамата е новият Opel Astra. Със своята изключителна аеродинамика, изцяло ново поколение двигатели и новоразработена гама от трансмисии, Opel Astra демонстрира нови стендарти по отношение на икономичността и ниското ниво на емисиите. В сравнение с предшественика на модела, емисиите на CO2 са намалени с до 21% (Astra 1.2 с пет врати и директно впръскване, мощност 96 кВт/130 к.с., разход на гориво съгласно NEDC4 - градско 5.3-5.2 л/100 км, извънградско 3.9-3.8 л/100 км, средно 4.4-4.3 л/100 км, 101-99 г/км CO2.Тези показатели отреждат на новата Astra водеща позиция в компактния клас и я прави най-икономичната Astra в историята на марката.

И не на последно място, своята първа поява пред публиката на германското автомобилно изложение във Франкфурт ще отбележи и новият Opel Zafira Life. Двайсет години след началото на успехите, които започнаха с първото поколение през 1999 година, сега историята продължава с изцяло новоразработения модел от четвърто поколение - Zafira Life се представя в ново измерение с три дължини на каросерията, изключително практична гъвкавост с до девет пътнически места и с върхови системи за комфорт и асистенция на водача.

„На изложението IAA ние от Opel ще покажем как бъдещето на автомобила се превръща в реалност“, заяви главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер. „Нашата работа е изцяло фокусирана върху клиентите и техните нужди. Вместо да се опитваме да предначертаваме пътя на бъдещото развитие, ние още сега предлагаме всички видове задвижване в цялото му многообразие - от новаторски електрически и хибридни системи до изключително ефективни и икономични двигатели с вътрешно горене. Всички нови модели гарантират устойчива мобилност, оборудвани са с най-съвременните технологии и вече могат да бъдат поръчани от клиентите на марката.“

Динамичен, стилен, икономичен и за първи път електрически - новият Opel Corsa

Новият Opel Corsa с дължина 4,06 метра е по-модерен, динамичен и ефективен от когато и да било преди. Той се предлага с изключително икономични бензинови и дизелови двигатели с мощност от 55 кВт (75 к.с.) до 96 кВт (130 к.с.) (разход на гориво според NEDC5 - градско 5.4-3.7 л/100 км, извънградско 4.1-2.9 л /100 км, средно 4.6 -3.2 л/100 км, 105-85 г/км CO2; среден разход на гориво според WLTP2: 6.4-4.0 л/100 км, 144-104 г/км CO2). Шестото поколение на бестселъра се предлага за първи път и като захранван изцяло от батерии електрически вариант Corsa-e с акумулаторна батерия с капацитет 50 кВтч, максимална мощност 100 кВт (136 к.с.) и автономен пробег до 330 километра (WLTP1). Умереният разход на гориво и вдъхновяващата динамика са сред основните характеристики на всички видове задвижващи агрегати, а стойностите на емисиите при пътуване на Corsa-e са забележителни и практически сведени до нула.

Цялостното впечатление за динамика се допълва логично от намаленото тегло на новия модел (най-леката Corsa в историята успява дори да слезе под границата от хиляда килограма), както и от ниската позиция на водача. Активната и пасивна безопасност също са на високо равнище, а инженерите на Opel са се погрижили за прецизната настройка на системата на окачването и кормилната уредба. В новата Corsa Opel предлага технологии и системи за асистенция, които клиентите до момента са срещали само при автомобилите от по-високите класове и ценови категории. Забележителен акцент е адаптивната матрична система на предните светлини без опасност от заслепяване на останалите участници в движението IntelliLux LED®, до която Opel за първи път осигурява широк достъп в масовия сегмент на малките автомобили. Сред другите технологични нововъведения при Corsa са системата със сензорен контрол Flank Guard, 180-градусовата панорамна видеокамера за обратно виждане и асистентът за автоматично паркиране, както и системи като предупреждението за опасност от сблъсък отпред FCA (Forward Collision Alert) с функция за разпознаване на пешеходци и режим на самостоятелно аварийно спиране AEB (Automatic Emergency Braking), интелигентният круз контрол и системата за поддържане на лентата на движение LKA (Lane Keep Assist).

Водачът и пътниците в новата Corsa се радват на отлична комуникационна свързаност и забавления благодарение на новата гама от инфоразвлекателни системи, включваща Multimedia Radio, Multimedia Navi със 7,0-инчов цветен сензорен екран, върховата в гамата система Multimedia Navi Pro с 10,0-инчов цветен сензорен екран и напълно цифровия блок на контролните прибори при Corsa-e. В допълнение към всичко това, новата Corsa предлага и допълнителната възможност за използване на новата телематична услуга "Opel Connect" с навигация в реално време, директна връзка с пътна помощ и автоматично обаждане в спешни случаи, както и много други функции.

Зареждате и потегляте - новият Opel Grandland X Hybrid4 със система за двойно предаване

Наред с новата Corsa-e, в електрическата продуктова офанзива на марката Opel се включва и моделът Grandland X, предлагащ върхова plug-in хибридна технология за и система за задвижване на четирите колела. Задвижващата система на новия Grandland X Hybrid4 включва сертифициран според изискванията на WLTP 1,6-литров бензинов турбодвигател със система за директно впръскване на горивото и максимална мощност 147 кВт (200 к.с.). Четирицилиндровият агрегат е специално пригоден за хибридното приложение. Освен него, задвижването използва електрическа система с два електродвигателя с 80 кВт (109 к.с.) и литиево-йонна акумулаторна батерия с капацитет 13.2 кВтч. Предният електромотор е свързан с електрифицирана осемстепенна автоматична трансмисия, а вторият електромотор, инверторът и диференциалът са вградени в електрозадвижвания заден мост, за да осигурят допълнително сцепление със задвижване на всички колела при необходимост.

Grandland X Hybrid4 ще предлага четири режима на движение - електрически, хибриден, AWD (двойно предаване) и Sport, осигурявайки възможност на водача да адаптира характеристиките на автомобила според своето желание или към специфичните условия на шофиране. Така например, изборът на хибриден режим позволява на автомобила да подбира автоматично най-ефективния в конкретните условия метод на задвижване с възможност за превключване на електрически режим на движение с нулеви локални емисии при достигане до централните градски зони. При него новият модел може да предложи автономен пробег до 52 километра на изцяло електрическа тяга с нулеви емисии, измерени в цикъла WLTP2 (65 км според процедурата в NEDC3). Изборът на режим AWD със задвижване на четирите колела на свой ред активира електрифицираният заден мост за постигане на максимално добро сцепление на всички видове пътни настилки. За да подобри допълнително ефективността, Grandland X Hybrid4 разполага със система за рекуперация и оползотворяване на излишната енергия при спиране или намаляване на скоростта на движение.

До 21 процента по-ниски емисии на CO2 – най-икономичният Opel Astra до момента

До 21 процента по-ниски емисии на CO2 и пет варианта на задвижване, които успяват дори да слязат под магическата граница от 100 грама по отношение на емисиите на CO2 на изминат километър – благодарение на изцяло новото поколение двигатели и трансмисии, новият Opel Astra демонстрира впечатляващи постижения в намаляването на емисиите. Свръхмодерните трицилиндрови бензинови и дизелови двигатели на Astra осигуряват отлични динамични характеристики и максимален комфорт при шофиране с оптимални нива на шума. Интегрираният в блока на двигателя балансиращ вал се върти в обратна посока спрямо коляновия и спомага за компенсиране на неприятните вибрации. Компактните като размери трицилиндрови бензинови турбоагрегати се предлагат с работен обем 1,2 и 1,4-литра. С показателите си на максимална мощност, която покрива целия диапазон от 81 кВт (110 к.с.) до 107 кВт (145 к.с.) и максимален въртящ момент от 195 до 236 Нютонетра, те постигат отличен баланс между динамика и енергийна ефективност (разход на гориво според NEDC4 - градско 6.4-5.2 л/100 км, извънградско 4.2-3.8 л/100 км, средно 5.0-4.3 л/100 км, 116-99 г/км CO2; среден разход според WLTP5 - 6.2-5.2, 142-119 г/км CO2; предварителни данни). Базовите задвижващи агрегати на новия модел са съчетани серийно с шестстепенна ръчна предавателна кутия. Новата безстепенна автоматична трансмисия и деветстепенната автоматична предавателна кутия с изключително плавно превключване също допринасят за по-ниската консумация на гориво и повишават допълнително комфорта.

Astra е на водещи в класа позиции и по отношение на аеродинамиката. С извънредно ниския си коефициент на въздушно съпротивление от 0,26, който е еднакъв при хечбека и комби-версията Sports Tourer на Astra, новият компактен Opel е най-ефективната Astra в историята на модела и един от най-аеродинамичните автомобили в своя клас. Като цяло, аеродинамичната оптимизация на новата Astra е довела до намаляване на емисиите на CO2 в размер на 4,5 грама на километър в WLTP цикъла.

Новата Astra може да служи за еталон и по отношение на системите за осигуряване на повече комфорт, асистенция и информация за водача и неговите спътници. Новата фронтална видеокамера е по-малка, но по-модерна и с повече възможности отпреди благодарение на по-бързия процесор. Цифровата видеокамера за обратно виждане, която се предлага заедно с новата инфоразвлекателна система Multimedia Navi Pro, също е с по-добри характеристики. Картината на монитора, показваща пътната обстановка зад автомобила, вече е по-отчетлива и прецизна; а контрастът е много по-добър при ниска осветеност и тъмнина. Интелигентната матрична система на светлините IntelliLux LED® също е част от оборудването на новия модел. В новия модел на Opel в компактния клас вече могат да се зареждат индуктивно чрез безжично зареждане и съвместими модели смартфони, а новата Astra може да бъде превърната и в истинска концертна зала с помощта на предлаганата като допълнително оборудване озвучителна система от висок клас Bose. Шофирането в студените месеци през годината вече е по-приятно и по-безопасно благодарение на отопляемото челно стъкло - още една комфортна функция, която се предлага за първи път в Astra.

Mмногофункционален ван във върхова форма - новият Opel Zafira Life

В продължение на 20 години атрактивните, гъвкави и практични ванове носят името Zafira. Тази успешна философия ще намери своето продължение с премиерата на Opel Zafira Life на автомобилното изложение IAA във Франкфурт през 2019 година. Четвъртото поколение на модела ще се предлага в три дължини на каросерията - 4,60-метрова “Small”, 4,95-метрова “Medium” и 5,30-метрова “Large”, всяка от които разполага с до девет места. Повечето версии на просторния ван са с височина под 1,90 метра, което им осигурява безпрепятствен достъп до стандартните подземни гаражи – много важен фактор при използване на автомобила като хотелски шатъл, но и за частните водачи, които искат да паркират удобно и навсякъде без ограничения.

Новият ван е в състояние да предложи и изключително малък диаметър на завой, отлично поведение на пътя и две плъзгащи се врати, чието сензорно управление дава възможност отварянето с електромеханизъм да се осъществи само с леко движение на крака – много удобна и уникална в този пазарен сегмент функция. Вътрешното пространство на малката, "S" версия на Zafira Life предлага до 3 600 литра товарен обем, който може да бъде увеличен до максимум 4 900 литра при големия "L" вариант на новия модел. Наред с това, наличието на различни конфигурации, включващи до осем седалки с кожена тапицерия увеличават комфорта допълнително. И не на последно място по важност - луксозното изпълнение „Lounge“ увенчава гамата на модела с подвижна маса, изобилие от пространство за краката на пътниците и 48 сантиметра широчина на задните седалки.

Zafira Life може да отговори на всички изисквания на клиентите - от многофункционалния интериор, високото ранище на комфорта и усъвуршентваните електронни системи за асистенция на водача, до най-модерните инфоразвлекателни системи, head-up дисплей, автоматичното управление на скоростта на основата на данните от фронталната видеокамера и радарния сензор, както и електронен контрол на сцеплението с помощта на системата IntelliGrip. Авангардните технологии са съчетани и със страхотна външност с балансирани пропорции, къси надвеси на каросерията и типичното за марката Opel оформление на предницата. Водачът и пътниците могат да се възползват и от предимствата на панорамния стъклен покрив от две части и отварящия се прозорец в задния капак.

*Източник: www.opel.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: