ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Subaru WRX STI спечели в класа SPT3T на 24-те часа на Нюрбургринг

like0 unlike0
Auto-Press 15 May 2018 Новини
55
0
Subaru WRX STI спечели в класа SPT3T на 24-те часа на Нюрбургринг

Subaru Corporation има удоволствието да съобщи, че дъщерното дружество за моторни спортове - Subaru Tecnica International (STI)*1 спечели победата в клас SP3T*2 на състезанието за 24-те часа на Нюрбургринг 2018, проведено този уикенд, със състезателен автомобил “Subaru WRX STI NBR Challenge 2018”, разработен на базата на стандартен модел WRX STI.

Въпреки че тимът*3 стартира от първа стартова позиция, в първата част на състезанието се появиха някои механични проблеми, като екипът механици - шестима от които избрани от дилърската мрежа на Subaru в Япония - успя да ги реши и автомобилът се завърна в състезанието. Управляван от четиримата пилоти Carlo van Dam (Холандия), Tim Schrick (Германия), Hideki Yamauchi (Япония) и Takuto Iguchi (Япония), “Subaru WRX STI NBR Challenge 2018” настигна водещите автомобили и възстанови първата си позиция в десетия час. Дори и при промени на времето, WRX STI със Symmetrical All-Wheel Drive се движеше уверено и изпреварваше конкуренти от горния клас. Освен това автомобилът трябваше да спре в питстопа за проблеми с двигателя само час преди финала, но се завърна в състезанието благодарение на изключителната екипна работа и завърши с победа в класа SP3T и взе 62-о място в общото класиране. Това бе петата победа в класа SP3T за тима на Subaru / STI и реванш за загубата от миналата година.

Победата е доказателство, че Subaru WRX STI е в състояние напълно да докаже спортното си представяне на писти като Нюрбургринг, известен също като „Зеления ад“, една от най- предизвикателните и опасни писти в света, която е публично достъпна.

Чрез своите постижения в моторни спортове, Subaru и STI ще продължат да се стремят към инженерни върхови постижения, за да предложат "Enjoyment and Peace of Mind" (Удоволствие и Спокойствие) за клиентите си от целия свят.

*1: Subaru Tecnica International Inc. (STI) с президент Yoshio Hirakawa; разположена в Mitaka, Tokyo, компанията управлява моторните спортни дейности на Subaru.

*2: Клас за автомобили с двигател от 2.0 литра или по-малко, с турбо компресор

*3: Воден от главния тим мениджър Hideharu Tatsumi

Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища

Подобни

Автосалон Женева 2019: Renault и Dacia представят ...

Автосалон Женева 2019: Renault и Dacia представят ...

Renault и Dacia анонсираха първите подробности за новостите, които двете марки ще представят по време на започващото в началото на...

Fiat произведе Tipo № 500 000

Fiat произведе Tipo № 500 000

Fiat обяви, че по-малко от три години след пазарното му лансиране, в завода на компанията в Бурса, Турция, е бил произведен...

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT: НЕО-ДИНАМИКА

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT: НЕО-ДИНАМИКА

На 18 октомври 2018 г. PEUGEOT SPORT обяви, че ще разработва високодинамична гама от серийни електрически превозни средства. Днес,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: