ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео

like0 unlike0
Auto-Press 16 Apr 2018 Новини
271
0

Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео

Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео
/add_images/news/042018/s_1523869204_130.jpg
  1. Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео
  2. Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео
  3. Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео
  4. Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео
  5. Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео
  6. Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео

Днес електромобилите са любимата тема на еколозите, специализираната публика и все повече на автопроизводителите /понякога по неволя/. Смята се че тази екомода беше създадена от американската компания Tesla преди няколко години. Но реално погледнато историята на електромобилите е точно толкова стара, колкото и на автомобилите с ДВГ.

Първите електромобили се появяват в началото на миналия век, но скоро след това губят “войната” с автомобилите с ДВГ. След Втората световна война те отново възкръсват за кратко в автомобилната промишленост на Япония.

След войната победената японска империя е обезкървена и губи източниците си на нефт. Това кара японците да се замислят за създаване на алтернативни задвижвания за автомобилите си. Така през 1947-а година на белия свят се появява електрокарът Tama на компанията Prince Motors, известна по-късно като Nissan.

За да разкаже на широката публика за значимата си история в областа на електромобилите японската компания пусна видео в което са показани новият Nissan Leaf модел 2018-а и “дядо” му – споменатият по-горе електромобил Tama, навярно непознат за мнозина, дори и запознати с историята автомобилни фенове.

Тама се е правил в няколко варианта – пътнически, ван и пикап, задвижването му ставало от електрически двигател с мощност 4,5 к.с. (3,3 кВт). Захранването било от оловно цинкови акумулатори с напрежение 40 Волта. Максималната скорост на машината достигала 35 км/ч, а пробегът с едно зареждане 65 км – наистина впечатляващи показатели за 40-е години на миналия век!

Още по-интересно е това, че колата на Prince Motors има същата компановка, както и съвремениия Nissan Leaf – акумулаторът на автомобила бил разположен под пода, сваляйки възможно най-ниско центърът на тежеста на машината.

Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища

Подобни

Volvo Cars представя обновения SUV Volvo XC90

Volvo Cars представя обновения SUV Volvo XC90

Фейслифтът на флагмана на Volvo идва с нова опция за електрифицирано задвижване Volvo Cars представи днес обновена версия...

Volvo Trucks търси шофьори на камиони, спасили живот

Volvo Trucks търси шофьори на камиони, спасили живот

Историите на шофьори на камиони, спасили живот, ще разкаже Volvo Trucks в рамките на кампанията „Героите зад волана – Героите зад...

BMW Group и Daimler AG полагат основите на новата градска мобилност с инвестиция от 1 000 000 000 евро

BMW Group и Daimler AG полагат основите на новата градска мобилност с инвестиция от 1 000 000 000 евро

Днес автомобилните гиганти BMW Group и Daimler AG обявиха, че двете компании ще обединят своите решения за градска мобилност, за да...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: