ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Секунди решават живота и смъртта (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 26 Aug 2019 Новини
80
0
Секунди решават живота и смъртта (Видео)

Една секунда повече или по-малко няма значение при спасяването? Има! Експерти от инспекционната компания Dekra обясняват защо често има нужда да се бърза на мястото на произшествието. „След сериозни пътни инциденти всяко забавяне на спасяването при аварии може да вземе решение за живота и смъртта“, подчертава изследователят на катастрофи в Декра Маркус Егелхаф.

"Шофьорите, които своевременно образуват аварийна лента на пътя, не само увеличават шансовете за оцеляване на пострадалите, те дори сами си правят услуга, тъй като това в крайна сметка това допринася за по-бърза евакуация на мястото на произшествието", подчертава експертът.

Законът за движението по пътищата в Германия изисква в случай на спиране на движението по магистрали - както и на извънградски пътища с най-малко две ленти в една посока - да се образува спасителна лента, така че полицията и спомагателните превозни средства да могат безпрепятствено да стигнат до мястото на произшествието.

Местоположението на спасителната лента също е ясно регулирано: с две ленти трябва да се образува коридор в средата, с три или повече ленти тойтрябва да се намира между най-лявата и съседната й лента. Погледът в дясната задна част на ръката служи като напомняне: междината между между палеца и показалеца означава местоположението на пътя за достигане на произшествието от линейките и спомагателните автомобили.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: