ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Седеместен Ford Kuga заменя паркетника Edge в Европа

like0 unlike0
Auto-Press 12 Feb 2019 Новини
201
0
Седеместен Ford Kuga заменя паркетника Edge в Европа

През тази година ще се появи третото поколение на Ford Kuga. То ползва новата платформа С2, която първи получи новият Focus. Тя ще позволи на Kuga да има удължено междуосие и да стане достатъчно просторна за да може да вози седем пътника.

Европейската Kuga трябва да стане готова за международни автосалон в Париж през тази есен. Докато по-рано за варианта с три реда седалки се казваше, че той ще се предлага само в Китай, то сега седемте места се смятат вече за приоритет и при глобалния модел. Според някои източници седемместният вариант ще носи името Grand Kuga и той ще има за задача да замени не особено успешния в Европа модел Ford Edge.

В моторната гама на седемместния вариант ще видим бензиновите мотори EcoBoost и дизелите EcoBlue, работещи с шестстепенни предавателни кутии, както и два хибридни варианта. Засега не се очаква напълно електрически вариант на модела.

Моделът Edge беше реализиран в само 9882 броя в Европа през миналата година, което е спад с цели 40% в сравнение с 2017-а. В същото време в Америка кросовърът Edge е сред бестселърите на марката – през 2018-а бяха реализирани 134 122 броя, а в 2017-а 142 603. Тези цифри правят безммислени доставките на колата от завода на Синия овал в Канада, докато Ford Kuga се прави в Испания. Резултатите на модела в Европа са много добри – през миналата година бяха реализирани 153 259 автомобила.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: