ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

SEAT се издигна от пепелта като Феникс

like0 unlike0
Auto-Press 16 Jan 2020 Новини
45
0
SEAT се издигна от пепелта като Феникс

Преди десет години на SEAT все още му “висяха” крилете. Във всеки случай настроението през май 2010 г., когато марката навърши 60 години, беше доста миньорно. Но испанското дъщерно дружество на VW извърши невероятен подем и сега е оптимист за новото десетилетие. „Вече е ясно, че то ще бъде много различно за 70-ия ни рожден ден тази година“, казват от SEAT.

В течение на последното десетилетие отливът се превърна в прилив - „Seat се разви от проблемно дете до завоевателна машина за Volkswagen Group“, е уверената оценка на налазаторите. Това би било демонстрирано много добре преди всичко от впечатляващите цифри на радтеж в Германия - най-важният пазар за продажби на испанската марка.

Seat успя да промени курса с нови модели и ъпгрейди на продуктите, като през годините на миналото дедетилетие марката отбеляза четирицифрени последователни темпове на растеж в Германия. 2014 г. приключи с 93 129 нови регистрации, което съответстваше на увеличение с 84,6 процента в сравнение с 2010 г. Испанският пазарен дял на марката пък нарасна с 1,4 процентни пункта до 3,1% за същия период.

До и включително миналата 2019 г., пътуването на марката вървеше непрекъснато нагоре. „Развитието на марката Seat през последното десетилетие е история на успеха“, - казва Бернхард Бауер, изпълнителен директор на Seat Германия. По-специално през последните три години, нещата за нея се развиха много добре в международен план, особено на германския пазар.

А новото десетилетие? "Въпреки песимистичните прогнози за нашата индустрия, виждам Seat в радтеж - и най-вече, разбира се, заради новата ни марка за мощни автомобили Cupra, която е много добре позиционирана за следващите години и с голям потенциал за по-нататъшен растеж", казва Бауер. Екологичните модели на CNG си бяха много популярни и преди, а със старта на електрическата атака на марката няма причина историята на успеха от последното десетилетие да не продължаи през новото десетилетие.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: