ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

SEAT избра гуми на Bridgestone за своята нова електрическа кола Minimó

like0 unlike0
Auto-Press 14 Mar 2019 Новини
40
0
SEAT избра гуми на Bridgestone за своята нова електрическа кола Minimó

Чрез тази колаборация Bridgestone прави поредна стъпка по своя път към изграждане на бъдещето на мобилността

Bridgestone, най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света, бе избран от SEAT като предпочитан доставчик на гуми за своята електрическа кола Minimó. В момента Minimó, оборудвана със специално проектирани гуми, които прилагат известната „ologic“ технология на Bridgestone, се представя от SEAT на автомобилното изложение в Женева. Гумите са разработени за SEAT за рекордно кратко време в Центъра за научноизследователска и развойна дейност на Bridgestone в Рим, като са приложени дизайнерските аспекти на гуми, ориентирани към микро-мобилността и CASE (Свързани, Автономни, Споделени, Електрически) превозните средства.

SEAT Minimó представлява малък, двуместен, изцяло електрически автомобил, оборудван с 5G технология. Автомобилът предлага иновативна система за смяна на батерията - тя може да се замени с нова само за няколко секунди, както и да измине повече от 100 км с едно зареждане. Minimó е проектирана така, че да се адаптира към платформите за мобилност, които ще изградят бъдещето на градското шофиране. Многобройните предизвикателства пред градската мобилност - все по-строги разпоредби за вредните емисии, ограничен достъп до определени градски райони и силно претоварените пътища - концептуалният автомобил е решение на всяко едно.



Bridgestone, лидер в решенията, свързани с мобилност


С това вълнуващо сътрудничество, което се занимава с най-неотложните предизвикателства пред мобилността, Bridgestone продължава да се доказва както като производител на първокласни гуми, така и като предпочитания лидер в решенията, свързани с мобилността.

"Новите социални, икономически и технологични тенденции тласкат темпа на промяна в нашата индустрия и бъдещето на превозните средства става свързано, автономно и електрическо. В Bridgestone работим, за да осъществим концепцията CASE в градовете и по пътищата, като си сътрудничим с модели като Minimó, който SEAT сега представи. В нашия екип работят брилянтни химици и инженери, а миналата година инвестирахме близо 800 милиона евро в научноизследователската и развойна дейност. Тъй като дигиталната революция вдъхновява нови форми на мобилност, ние искаме да използваме опита ни в полза на нашите клиенти, за да им предоставим истинско конкурентно предимство.“, сподели Марк Тежедор, вицепрезидент „Оригинално оборудване“, Bridgestone EMEA.



Стабилни взаимоотношения

Bridgestone е водещ доставчик на гуми за SEAT, а съвместната работа върху Minimó допълнително подсили това партньорство.

"SEAT търсеше надежден, гъвкав и иновативен партньор," допълни Тежедор. "Bridgestone беше избран за единствен партньор в сферата на гумите и в резултат на това нашият Център за научноизследователска и развойна дейност в Рим подготви за рекордно време концептуална гума, която да отговаря на високите очаквания и изисквания на дизайнерите на SEAT."

Посветени на Барселона

Освен с визия за бъдещето на мобилността, прототипът на Minimó, представен за първи път на Световния мобилен конгрес (MWC 2019), бе също посветен и на града-домакин на събитието - Барселона. На страничната стена на гумите на Bridgestone за Minimó има гравирана карта на района Ейксампле в Барселона. Този жест отразява силния съюз между SEAT и испанския град по отношение на мобилността, както и способността на Bridgestone да произвежда гуми, съобразени с нуждите на клиента.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: