ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Съвети за възрастните зад волана

like0 unlike0
Auto-Press 11 Jun 2019 Новини
37
0
Съвети за възрастните зад волана

Внимателното шофиране трябва да бъде приоритет както за младите, така и за по-старите участници в пътното движение. Но възрастните хора трябва да обърнат по-специално внимание на възможните проблеми при шофиране. Въпреки че повечето от тях имат много опит на волана, застаряването може да доведе и до някои предизвикателства.

Проблемите им със слуха и видимостта, както и ограниченията за физическо движение на тялото могат да бъдат доста опасни. В брошура от "Алцхаймер изследвания инициатива" (AFI) се дават съвети в тази посока.

„По-старите шофьори трябва да обмислят със семейството и приятелите си възможните проблеми с шофирането и да разработят подходящи стратегии“, препоръчва AFI в своята публикация.

Най-важните съвети:

1. Карайте главно по пътищата, които познавате, ограничете пътуванията си до лесни за достигане дестинации, а по-скоро на къси разстояния, вземете маршрути, които ще помогнат да се избегнат опасни места, като рампи на магистралата и леви завои.

2. През нощта или в лошо време, избягвайте пиковите часове и обмислете закупуването на кола с допълнителни функции за безопасност.

3. Вземете един урок по шофиране или обучение за шофиране, за да освежите уменията си."

4. Хората с болестта на Алцхаймер вече не трябва да шофират автомобили, защото, освен проблемите с ориентацията, болестта прогресира, влошава преценката на разстоянието и скоростта, намалява концентрацията и вниманието, психомотивността, обработката на информацията, филтрирането на стимулите и разбирането на абстрактните символи.

Новият CORVETTE ! (Видео)

Подобни

С Opel “myDigitalService” клиентът винаги е информиран

С Opel “myDigitalService” клиентът винаги е информиран

• Директна връзка – сервизният център изпраща актуална информация за етапа на сервизните работи • Подробна документация – снимки...

KIA произведе 3 000 000 коли в САЩ

KIA произведе 3 000 000 коли в САЩ

Американското производствено подразделение на KIA- Kia Motors Manufacturing Georgia (KMMG), обяви, че компанията е постигнала още...

Twindosing /двойното дозиране/ почиства по-добре!

Twindosing /двойното дозиране/ почиства по-добре!

Двойният шев държи по-добре. Така и двойното впръскване на гориво - Twindosing почиства по-добре отработилите газове и новото...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: