ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Съвети за възрастните зад волана

like0 unlike0
Auto-Press 11 Jun 2019 Новини
31
0
Съвети за възрастните зад волана

Внимателното шофиране трябва да бъде приоритет както за младите, така и за по-старите участници в пътното движение. Но възрастните хора трябва да обърнат по-специално внимание на възможните проблеми при шофиране. Въпреки че повечето от тях имат много опит на волана, застаряването може да доведе и до някои предизвикателства.

Проблемите им със слуха и видимостта, както и ограниченията за физическо движение на тялото могат да бъдат доста опасни. В брошура от "Алцхаймер изследвания инициатива" (AFI) се дават съвети в тази посока.

„По-старите шофьори трябва да обмислят със семейството и приятелите си възможните проблеми с шофирането и да разработят подходящи стратегии“, препоръчва AFI в своята публикация.

Най-важните съвети:

1. Карайте главно по пътищата, които познавате, ограничете пътуванията си до лесни за достигане дестинации, а по-скоро на къси разстояния, вземете маршрути, които ще помогнат да се избегнат опасни места, като рампи на магистралата и леви завои.

2. През нощта или в лошо време, избягвайте пиковите часове и обмислете закупуването на кола с допълнителни функции за безопасност.

3. Вземете един урок по шофиране или обучение за шофиране, за да освежите уменията си."

4. Хората с болестта на Алцхаймер вече не трябва да шофират автомобили, защото, освен проблемите с ориентацията, болестта прогресира, влошава преценката на разстоянието и скоростта, намалява концентрацията и вниманието, психомотивността, обработката на информацията, филтрирането на стимулите и разбирането на абстрактните символи.

Toyota ще “плоди” електрокари от и след 2020-а година Nissan модернизира Navara

Подобни

760 конски сили за най-мощния сериен Ford

760 конски сили за най-мощния сериен Ford

В началото на годината Ford разкри първите подробности за суперспротната версия Shelby GT500 на Mustang 2020, но запази в...

MINI Clubman 2019 с премиера в България (Видео)

MINI Clubman 2019 с премиера в България (Видео)

Малко повече от месец след световната си премиера, версията 2019 година MINI Clubman вече присъства официално и на...

Nissan произведе 10 000 000 коли в завода си в Съндърланд

Nissan произведе 10 000 000 коли в завода си в Съндърланд

Отбеляза ново производствено постижение в Европа, след като марката отчете 10 000 000 сглобени коли във фирмения си завод...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: