ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Руският нов електромобил Aviar R67 – спортно купе с 840 к.с. и задвижване 4х4 !

like0 unlike0
Auto-Press 29 Dec 2018 Новини
509
0

Руският нов електромобил Aviar R67 – спортно купе с 840 к.с. и задвижване 4х4 !

Руският нов електромобил Aviar R67 – спортно купе с 840 к.с. и задвижване 4х4 !
/add_images/news/122018/s_1546113602_395.jpg
  1. Руският нов електромобил Aviar R67 – спортно купе с 840 к.с. и задвижване 4х4 !

Руският стартъп /новосъздадено предприятие/ Aviar Motors има намерение да предложи нещо много интересно – своя интерпретация на класическия “мускулест” спортен автомобил от 60-е години на миналия век Mustang. Но това което предлага съвсем не е тунинг-разработка а почти изцяло нов и съвременен ... електромобил.

Машината има носеща пространствена конструкция от стомана и алуминий, а външните панели са от стъклопласти. Екстериорът е дело на дизайн-студиото на Антон Кужилний. Обликът на класическия Mustang е допълнен със съвременни черти - диодна оптика и изкачащи дръжки на вратите.

Междуосието на модела е 2960 мм, дължината 4969 мм, ширината 2079 мм, а пълната му маса възлиза на 2180 кг. Техническият проект, конструирането на купето и направата на предсериен образец са дело на московската компания “КБ Архипов”. Тя участва навремето в направата на безпилотното такси Matreshka на компанията “Волгабас” и произвеждаше доста от карбоновите детайли на суперкара B1 по поръчка на Marussia Motors.

В интериора на колата е предвиден стъклен панорамен покрив, налице са двузонален автоматичен климатик, аудиосистема с единадесет говорителя, както и изкуствено възпроизвеждане звука на модела Mustang Shelby GT500, гласово управление, навигация, окръжаваща подсветка, централен сензорен 17-инчов екран на мултимедията и командите на системите на колата.

И стигаме до най-главното – параметрите и възможностите на колата са наистина впечатляващи – задвижва се от два електромотора с обща мощност 840 к.с, задвижването е пълно на четирите колела. Ускоряването от място до 100 км/ч се обявява за 2,2 секунди, максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Акумулаторът е с капацитет от 100 кВтч, което осигурява пробег с едно зареждане от над 500 км. Налице са още автопилот, активно въздушно окачване с регулировка на просвета от 119 до 192 мм, 20-цолови джанти и активен спойлер.

От Aviar Motors обещават направата на колата по поръчка в рамките на половин година. За цената се предлага “договаряне” в зависимост от редица неща в поръчката. Но в руската преса вече се говори за цена на нивото от 440 000 евро.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: