ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Рисковете от инфекция при шофиране и как да ги борим

like0 unlike0
Auto-Press 25 Mar 2020 Новини
154
0
Рисковете от инфекция при шофиране и как да ги борим

Тревожна представа в дните на кризата - например можете да влезете в контакт с патогенните вируси в обществения транспорт. Лекият автомобил, обаче, е едно от транспортните средства с най-малък риск от предаване на заразата. Независимо от това, има много неща които трябва да се знаят при карането или използването му.

Например, ако седите в превозни средства, които редовно се използват от няколко или сменящи се хора, определено трябва да ги почистите и дори дезинфекцирате. Тези, които спазват следните инструкции, ще сведат до минимум риска от по-нататъшно разпространение. Те не само защитават себе си и непосредствената си среда, но също така дават важен принос за забавяне на разпространението.

В превозното средство има места, които не не се набиват веднага на очи или за които не ви хрумва, но могат да представляват риск. Това включва люка и капачката на резервоара, дръжките на вратата и багажника отвън, казват експертите от автомобилния производител Seat.

Трябва да се внимава специално с почистващите препарати, които съдържат алкохол или белина. Тук съществува риск от повреждане на материали в автомобила. Кожата например може да реагира много чувствително и да се увреди. Ако все пак искате да използвате тези средства, препоръчително е първо да ги опитате на незабележима зона.

Много почистващи препарати, особено за грижа за превозни средства, също съдържат добавки за убиване на вируси и бактерии. Тези продукти обаче обикновено не са подходящи за всички повърхности в автомобила. Следователно те трябва да се използват само строго според информацията на опаковката. И тук дължината на времето за експозицията им е изключително важно за убиване на патогени.

За да се обезвредят вирусите, обикновено е достатъчна сапунената пяна или обикновен препарат за миене на съдове,. Използвайте малко препарат и чиста кърпа, за да намокрите всички повърхности, които са докоснати или върху които може да е попаднало нещо при кашляне или кихане.

Това са преди всичко воланът и лостът за предавките, таблото за управление, сенниците, чувствителните на допир екрани, дръжките на вратите и бутоните за управление на радиото, климатика и други превключватели, като например за светлините или индикаторите. Важно е да оставите препарата да кисне за известно време и едва след това да я избършете. Почистващите препарати обаче не трябва да са прекалено остри и да се прилагат постоянно, тъй като това може да доведе до материални щети по колата.

Автомобилистите, които имат избор от няколко автомобила, ще си улеснят живота с по-малкия модел и с по-малкото му оборудване. По-малко функции и пространство означават по-малко потенциално натоварено със замърсяване пространство, превключватели и бутони.

Ако все още не сте свикнали, сега е подходящият момент да започнете - без значение дали пълните с дизел или бензин - на бензиностанциите ползвайте индивидуални ръкавици и маска за защита когато държите дръжката на пистолета и плащате на касата кеш или с карта. След това ги изхвърлете.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: