ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Рисковете от инфекция при шофиране и как да ги борим

like0 unlike0
Auto-Press 25 Mar 2020 Новини
154
0
Рисковете от инфекция при шофиране и как да ги борим

Тревожна представа в дните на кризата - например можете да влезете в контакт с патогенните вируси в обществения транспорт. Лекият автомобил, обаче, е едно от транспортните средства с най-малък риск от предаване на заразата. Независимо от това, има много неща които трябва да се знаят при карането или използването му.

Например, ако седите в превозни средства, които редовно се използват от няколко или сменящи се хора, определено трябва да ги почистите и дори дезинфекцирате. Тези, които спазват следните инструкции, ще сведат до минимум риска от по-нататъшно разпространение. Те не само защитават себе си и непосредствената си среда, но също така дават важен принос за забавяне на разпространението.

В превозното средство има места, които не не се набиват веднага на очи или за които не ви хрумва, но могат да представляват риск. Това включва люка и капачката на резервоара, дръжките на вратата и багажника отвън, казват експертите от автомобилния производител Seat.

Трябва да се внимава специално с почистващите препарати, които съдържат алкохол или белина. Тук съществува риск от повреждане на материали в автомобила. Кожата например може да реагира много чувствително и да се увреди. Ако все пак искате да използвате тези средства, препоръчително е първо да ги опитате на незабележима зона.

Много почистващи препарати, особено за грижа за превозни средства, също съдържат добавки за убиване на вируси и бактерии. Тези продукти обаче обикновено не са подходящи за всички повърхности в автомобила. Следователно те трябва да се използват само строго според информацията на опаковката. И тук дължината на времето за експозицията им е изключително важно за убиване на патогени.

За да се обезвредят вирусите, обикновено е достатъчна сапунената пяна или обикновен препарат за миене на съдове,. Използвайте малко препарат и чиста кърпа, за да намокрите всички повърхности, които са докоснати или върху които може да е попаднало нещо при кашляне или кихане.

Това са преди всичко воланът и лостът за предавките, таблото за управление, сенниците, чувствителните на допир екрани, дръжките на вратите и бутоните за управление на радиото, климатика и други превключватели, като например за светлините или индикаторите. Важно е да оставите препарата да кисне за известно време и едва след това да я избършете. Почистващите препарати обаче не трябва да са прекалено остри и да се прилагат постоянно, тъй като това може да доведе до материални щети по колата.

Автомобилистите, които имат избор от няколко автомобила, ще си улеснят живота с по-малкия модел и с по-малкото му оборудване. По-малко функции и пространство означават по-малко потенциално натоварено със замърсяване пространство, превключватели и бутони.

Ако все още не сте свикнали, сега е подходящият момент да започнете - без значение дали пълните с дизел или бензин - на бензиностанциите ползвайте индивидуални ръкавици и маска за защита когато държите дръжката на пистолета и плащате на касата кеш или с карта. След това ги изхвърлете.

Honda с два нови електромобила. Разработва ги с General Motors

Подобни

Renault вади червения молив

Renault вади червения молив

Renault планира да съкрати около 15 000 работни места през следващите няколко години. Тези „необходими корекции на персонала“ са...

Само 13 модела в Европа с ръст през април

Само 13 модела в Европа с ръст през април

Данните на агенцията JATO Dynamics сочат, че само 13 модела са отбелязали подобрение в пазарното си представяне през април...

Сезон 2020 на Формула 1 стартира през юли с два старта на една писта

Сезон 2020 на Формула 1 стартира през юли с два старта на една писта

Организаторите на Формула 1 обявиха, че Сезон 2020 на шампионата ще започне през следващия месец с Гран при на Австрия на 5 юли....

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: