ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Renault 16 празнува 55-ия си рожден ден - видео

like0 unlike0
Auto-Press 29 Mar 2020 Новини
29
0
Renault 16 празнува 55-ия си рожден ден - видео

Точно 1 845 959 екземпляра от този крайъгълен камък в моделната история на компанията са построени от Renault от март 1965 до януари 1980 г. Няма въобще въпрос - R 16 беше истински дългогодишен хит и пълен търговски успех.

Преди 55 години на автомобилното изложение в Женева за първи път е представен първият модел среден размер хечбек на режията тогава, голям капак на багажника и променлива интериорна концепция. По онова време Renault 16 беше истинска автомобилна сензация и „направи конвенционалните нотбек модели да изглеждат стари “, твърдят французите и до днес.

Спецификацията за новия семеен автомобил, написана от тогавашния президент на Рено Пиер Дрейфус, беше ясно дефинирана - той трябва да бъде толкова елегантен като седан и в същото време просторен и универсален като комби. Още от самото начало R 16 впечатли с безпрецедентна за времето възможност за промени на интериора. Резултатът - топ продажби и признанието „Кола на годината 1965“.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: