ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Продажбите на Audi паднаха с 56% в Европа заради новите изисквания WLTP

like0 unlike0
Auto-Press 10 Oct 2018 Новини
36
0
Продажбите на Audi паднаха с 56% в Европа заради новите изисквания WLTP

Европейските продажби на Audi паднаха през миналия месец с цели 56% заради забавяния в доставките на нови автомобили към дилърите свързани с прилагането на новите световни правила за хармонизирана тестова процедура на леките автомобили известни вече като WLTP.

Tова пропадане в Европа повлия и глобалните продажби на Audi, които паднаха през септември с 22%. Най-голям е спадът на продажбите в Германия - 69 процента, в Англия и Франция спадът е 53%, в Италия е 52, а в Испания 60. На този фон в Китай има главоломен растеж – 13%, а в Щатите също се отбелязва макар и минимален растеж от 1.2 процента.

Според компанията спадът се дължи на изпразването на наличностите при дилърите и на новите ограничения. Правилата за тестване WLTP влязоха в сила на 1-и септември и удариха яко автопроизводителите. Според компанията-майка на Audi - Volkswagen Group, най-добре продаваните й модели вече отговарят на правилата WLTP, което трябвало да оправи положението със спада на продажбите.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: