ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Прибират книжките на туркменистанките!

like0 unlike0
Auto-Press 20 Feb 2019 Новини
33
0
Прибират книжките на туркменистанките!

Полицията на столицата Ашхабад спира коли с жени зад волана и под всякакъв предлог им отнема шофьорските книжки. Акцията навярно е по заповед на президента на страната, след като е прочел доклад на министъра на вътрешните работи в който се сочи, че по-голямата част от катастрофите в страната са по вина на жени-водачки. И президентът е дал поръчение “ да се поправи ситуацията”.

По целия град вървят тотални проверки, като се спират коли с жени зад волана, според информация на местното издание azathabar.com. Търсят под вола теле и намират повод да отнемат книжки. Така например на една жена са отнели книжката заради това, че съдържанието на аптечката не е отговаряло на нормативите.

В неформална беседа с корреспондента на изданието полицай си е признал, че са получили заповед да прибират книжките на жените каращи коли. Малко преди това сътрудничките на правоохранителните органи в Ашхабад са получили забрана да карат личните си автомобили.

По-рано с подобна полицейска акция са се сблъскали инвалидите, живеещи в Ашхабад. Забранено е още карането на старите автомобили, в това число и на Лада, както и на автомобилите с гюрук. Законни основания за тези действия на полицията няма, но и никой полицай при подобен случай на дава обяснения за действията си.

Миналият месец имаше информация, че на туркменистанките с шофьорски книжки са звънели районните инспектори и са ги разпитвали, кога са си получили книжките, от кой път са издържали изпита, с чии пари е закупен автомобилът им и кой плаща за поддържането му. След това са били предупреждавани, че трябва да се явят отново на изпит за книжката си.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: