ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 1862 г. Леноар демонстрира своя автомобил

like0 unlike1
16 May 2013 Новини
786
0
През 1862 г. Леноар демонстрира своя автомобил

1862 - Жан-Жозеф-Етиен Леноар (Jean Joseph Étienne Lenoir) показва пред публика своя първи експериментален Hippomobile - дървена конструкция с двигател и кормило. Автомобила на Леноар извършва пробна обиколка в предградията на Париж със скорост от 6 км/ч. Двигателя работел на газ добиван от въглища (със състав приблизително 30% метан и 50% водород) и развивал мощност от 1,5 к.с. про 100 об/мин.

1903 - американският велосипедист-шампион Джордж Адамс Вайман напуска Сан Франциско и се отправя на трансконтинентално пътеществие до Ню Йорк със своя мотоциклет. Дължината на маршрута е около 3800 мили.

1995 - след разговори с представители на японските автомбилни концерни в САЩ обявяват повишаването на митото за автомобили произведени в Япония на 100%. Това се отразява едва на 13 от най-скъпите и престижни модели, което е 1/8 на вноса от страната на изгряващото слънце.

1997 - открит е Saturn Welcome Center - интерактивен изложбен център, показващ всички аспекти от дейснотта на компанията Saturn (ликвидирана през 2011 г.)

2011 - на канцлера на Германия Ангела Меркел бил представен доклад подготвен от обединението "Национална платформа за електромобилност", съгластно който по пътищата на Германия през 2020 г. ще се движат 1 млн. електромобила.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: