ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Porsche увеличи участието си в Rimac до 15.5%

like0 unlike0
Auto-Press 07 Sep 2019 Новини
260
0
Porsche увеличи участието си в Rimac до 15.5%

В края на юни, Porsche обяви, че компанията е придобила 10% от дяловете на хърватската компания Rimac Automobili, известна със своите разработки в света на суперспортните електромобили.

Сега от производителя на луксозни автомобили Porsche анонсират, че марката е придобила допълнителен пакет от Rimac, увеличаващ участието й до 15.5%.

"Porsche подпомага Rimac и нейното развитие в продължение на вече година", коментира Луц Мешке, заместник председател на управителиня борд на Porsche AG. "Бързо осъзнахме, че Porsche и Rimac могат да научат много един от друг. Вярваме в това, което могат да предложат Мате Римак и неговата компания и поради тази причина увеличихме нашето участие и възнамеряваме да засилим сътрудничеството си в областта на батерийните технологии".

"Привличането на Porsche като акционер беше един от най-важните моменти в нашата история", споделя Мате Римак. "Фактът, че сега Porsche увеличава дяла си е най-добрата форма на доверие в нашето сътрудничество и представлява основата на едно още по-близко сътрудничество".

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: