ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Porsche ще плати глоба от 535 милиона евро!

like0 unlike0
Auto-Press 09 May 2019 Новини
570
0
Porsche ще плати глоба от 535 милиона евро!

Германската прокуратура е обявила глоба от 535 милиона евро за компанията Porsche, защото е пренебрегала задълженията си по премахване последиците от проблемите по Дизелгейт. Прокурорите от Щутгарт казват че развойният департамент на компанията не е изпълнил служебните си задължения, което е довело до продажби на дизелови коли в Европа, както и в други региони, които не отговарят на стандартите за чистота.

От Porsche, което е поделение наVolkswagen Group, не е обжалвано постановлението. От компанията са потвърдили глобата и казват, че прокурорското разследване на компанията след това трябва да приключи. Самата марка Porsche няма собствени разработки на дизелови двигатели, но ръководството й не е проследило както трябва използването им в моделите на компанията, което е довело и до разследването.

Скандалът Дизелгейт започна на 18-и септември след разкрития на американските федерални власти, че групата Volkswagen систематично е заблуждавала, както властите, така и клиентите си зад океана. Така избухна най-големият бизнес скандал в историята на немския автопроизводител №1, който вече му струва 30 милиарда евро в глоби и компенсации. Марките VW, Porsche и Audi са предлагали дизелови модели, които не отговарят на изискванията за чистота на отработилите газове.

Немската прокуратура е повдигнала и персонални обвинения на инженерите на компанията, както и на мениджъри, първите за създаването на лижливия софтуер, а на вторите че не са успели да предотвратят пускането на замърсяващите автомобили на пазара в Европа.

В съглашение с германската прокуратура Volkswagen приключва със случая с продажбата на замърсяващите автомобили. Съглашението с прокурорите от Брунсвик е за един милиард евро, а това на Audi с тези от Мюнхен е за 800 милиона евро.

"Съгласието с глобата е важна стъпка напред в приключването на дизеловото разследване” - обявиха от Porsche – "През миналата есен обявихме официално, че няма да правим повече дизелови автомобили и ще се фокусираме напълно в развитието на напредничави бензинови мотори, високопроизводителни хибридни силови агрегати и в електрическата мобилност!”

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: