ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Поредният китайски “убиец” на Tesla Model 3 - GAC Aion S?

like0 unlike0
Auto-Press 15 Mar 2019 Новини
39
0
Поредният китайски “убиец” на Tesla Model 3 - GAC Aion S?

Tesla Model 3 не дава мира на автопроизводителите и продължава да събира конкуренти. Съвсем предсказуемо в тяхната редица има най-много китайски творения, последният от които се казва GAC Aion S. Производителят му прави яка реклама и дава сериозни заявки за възможностите на електромобила си. Автомобилът, обаче, може да излезе и нещо сериозно, след като е вече в серийно производство и се набират поръчки за него в Поднебесната империя.

В колата се забелязва определено сходство по черти с Toyota Camry и това не е случайно. В Поднебесната империя концернът GAC е производствен партньор на японската марка, което, по стар китайски обичай, не признаващ термин като интелектуална соственост, възприема в местните продукти черти от дизайна на чуждата продукция.

Новият модел на GAC е развит и върху нова, специално създадена за електромобили модулна платформа с междуосие от 2750 мм. Очаква се че по-нататък тя ще се ползва и за разработка на кросовър с увеличено до 2900 мм междуосие.

Производството вече върви в новия завод на компанията с проектен годишен капацитет от 200 000 автомобила. За Aion S в Китай вече е обявена и стартовата цена – 24 000 щатски долара, заявките са вече отворени, а първите автомобили трябва да отидат при купувачите си през май тази година.

Електромобилът е доста технологичен. В него са използвани литиево-йонен акумулатор последно поколение и специално разработен с цел намаляване на теглото възел, обединяващ електромотора, трансмисията и конвертора. В крайна сметка целият елемент се е получил с тегло от едва 87 кг. Заслужава да се отбележи и ниският коефициент на аеродинамично съпротивление Сх от 0,245.

Пробегът с едно зареждане се обявява на 510 км, пресметнат според вече остарелия метод NEDC, което означава, че по новия WLTP пробегът ще е с около 100 км по-нисък. От компанията, обаче твърдят, че са успели да “изтискат” от машината пробег с едно зареждане от 630 км при равномерна ограничена скорост и при изключени всякакви допълнителни консуматори на ток като климатик и мултимедия.

Засега от компанията не споделят конкретни планове за продажби извън Китай, но подчертават, че биха искали това да се случи.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: