ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Поредният китайски “убиец” на Tesla Model 3 - GAC Aion S?

like0 unlike0
Auto-Press 15 Mar 2019 Новини
39
0
Поредният китайски “убиец” на Tesla Model 3 - GAC Aion S?

Tesla Model 3 не дава мира на автопроизводителите и продължава да събира конкуренти. Съвсем предсказуемо в тяхната редица има най-много китайски творения, последният от които се казва GAC Aion S. Производителят му прави яка реклама и дава сериозни заявки за възможностите на електромобила си. Автомобилът, обаче, може да излезе и нещо сериозно, след като е вече в серийно производство и се набират поръчки за него в Поднебесната империя.

В колата се забелязва определено сходство по черти с Toyota Camry и това не е случайно. В Поднебесната империя концернът GAC е производствен партньор на японската марка, което, по стар китайски обичай, не признаващ термин като интелектуална соственост, възприема в местните продукти черти от дизайна на чуждата продукция.

Новият модел на GAC е развит и върху нова, специално създадена за електромобили модулна платформа с междуосие от 2750 мм. Очаква се че по-нататък тя ще се ползва и за разработка на кросовър с увеличено до 2900 мм междуосие.

Производството вече върви в новия завод на компанията с проектен годишен капацитет от 200 000 автомобила. За Aion S в Китай вече е обявена и стартовата цена – 24 000 щатски долара, заявките са вече отворени, а първите автомобили трябва да отидат при купувачите си през май тази година.

Електромобилът е доста технологичен. В него са използвани литиево-йонен акумулатор последно поколение и специално разработен с цел намаляване на теглото възел, обединяващ електромотора, трансмисията и конвертора. В крайна сметка целият елемент се е получил с тегло от едва 87 кг. Заслужава да се отбележи и ниският коефициент на аеродинамично съпротивление Сх от 0,245.

Пробегът с едно зареждане се обявява на 510 км, пресметнат според вече остарелия метод NEDC, което означава, че по новия WLTP пробегът ще е с около 100 км по-нисък. От компанията, обаче твърдят, че са успели да “изтискат” от машината пробег с едно зареждане от 630 км при равномерна ограничена скорост и при изключени всякакви допълнителни консуматори на ток като климатик и мултимедия.

Засега от компанията не споделят конкретни планове за продажби извън Китай, но подчертават, че биха искали това да се случи.

Porsche представи Cayenne Coupe (Видео)

Подобни

HONDA започна да приема резервации за електрическата HONDA E

HONDA започна да приема резервации за електрическата HONDA E

Европейското подразделение на Honda обяви, че компанията е започнала да приема резервации за първата в историята на марката...

Започнаха продажбите на CB500F, CB650R и CBR650R

Започнаха продажбите на CB500F, CB650R и CBR650R

Трите нови попълнения в мотоциклетната гама на Honda са вече в шоурумовете ни От миналата седмица новият CB 500F пристигна в...

446 000 лева за юбилейна книга на BENTLEY

446 000 лева за юбилейна книга на BENTLEY

Само преди няколко дни ROLLS-ROYCE анонсира най-новото предложение в портфолиото си ексклузивни аксесоари- специално сандъче за...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: