ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Попов и Башкехайов спечелиха рали спринт „Ихтиман”

like0 unlike0
Auto-Press 21 Oct 2019 Новини
35
0
Попов и Башкехайов спечелиха рали спринт „Ихтиман”

Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Астра Рейсинг, Peugeot 208 R2) спечелиха първото издание на рали спринт „Ихтиман”, втори кръг от националния шампионат в тази дисциплина. Двамата записаха първи времена и в трите етапа днес – двете минавания на „Мухово” (2 по 15,3 км) и отсечката по улиците на Ихтиман (2,22 км).

На финала авансът им пред Кирил Тодоров и Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Peugeot 208 R2) достигна 20,4 секунди, а третото място в генералното класиране заеха Дилян Станков/Йордан Йорданов (Булсим, Peugeot 208 R2), на 25,7 секунди от победителите.

„От самото начало целта ни беше първото място, тъй като знаехме, че имаме реални шансове за победа – заяви след финала Даниел Попов. – Атакувахме сериозно още в първия етап, при второто минаване коригирахме грешките от първото минаване и бяхме по-внимателни на местата, които бяха рискови и по улиците на Ихтиман просто трябваше да не правим грешки. Доволен съм, че всичко се получи по план.”

Даниел и Ангел взеха първото минаване на „Мухово” с 12,3 секунди пред Кирил Тодоров и с 15,1 пред Дилян Станков. При второто минаване на класическия етап победители влошиха времето си с 0,9 секунди, Тодоров завърши на 6,9 секунди, а Станков – на половин секунда зад Кирил, но това подобрение на времената им се оказа недостатъчно, за да заличат аванса на лидерите.

В състезанието участваха само автомобили с един двигателен мост, което направи битката за всяка една позиция още по-оспорвана, а хубавото време на Мухово и в Ихтиман събра много публика по етапите.

Стартираха 26 екипажа, а до финала стигнаха 24.

Red Dot 2020: новите PEUGEOT 208 и PEUGEOT 2008 получиха награда за дизайн

Подобни

Consumer Reports: Това са автомобилите с най-ненадеждни двигатели

Consumer Reports: Това са автомобилите с най-ненадеждни двигатели

Американската агенция Consumer Reports публикува интересно проучване, в което подрежда автомобилите, които се движат по...

Great Wall показа отговора си на G-клас и Land Cruiser

Great Wall показа отговора си на G-клас и Land Cruiser

Дъщерното дружество Haval на китайската компания Great Wall е подготвило нов модел, вдъхновен от най-добрите големи SUV на пазара....

Корона кризата, тенденциите  на пазара и битката на индустрията с Covid-19

Корона кризата, тенденциите на пазара и битката на индустрията с Covid-19

Битката на индустрията с COVID-19 ще е в три фази. Първо кратък период на зашеметена неверие и паническо купуване. След...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: