ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Попов и Башкехайов спечелиха рали спринт „Ихтиман”

like0 unlike0
Auto-Press 21 Oct 2019 Новини
35
0
Попов и Башкехайов спечелиха рали спринт „Ихтиман”

Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Астра Рейсинг, Peugeot 208 R2) спечелиха първото издание на рали спринт „Ихтиман”, втори кръг от националния шампионат в тази дисциплина. Двамата записаха първи времена и в трите етапа днес – двете минавания на „Мухово” (2 по 15,3 км) и отсечката по улиците на Ихтиман (2,22 км).

На финала авансът им пред Кирил Тодоров и Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Peugeot 208 R2) достигна 20,4 секунди, а третото място в генералното класиране заеха Дилян Станков/Йордан Йорданов (Булсим, Peugeot 208 R2), на 25,7 секунди от победителите.

„От самото начало целта ни беше първото място, тъй като знаехме, че имаме реални шансове за победа – заяви след финала Даниел Попов. – Атакувахме сериозно още в първия етап, при второто минаване коригирахме грешките от първото минаване и бяхме по-внимателни на местата, които бяха рискови и по улиците на Ихтиман просто трябваше да не правим грешки. Доволен съм, че всичко се получи по план.”

Даниел и Ангел взеха първото минаване на „Мухово” с 12,3 секунди пред Кирил Тодоров и с 15,1 пред Дилян Станков. При второто минаване на класическия етап победители влошиха времето си с 0,9 секунди, Тодоров завърши на 6,9 секунди, а Станков – на половин секунда зад Кирил, но това подобрение на времената им се оказа недостатъчно, за да заличат аванса на лидерите.

В състезанието участваха само автомобили с един двигателен мост, което направи битката за всяка една позиция още по-оспорвана, а хубавото време на Мухово и в Ихтиман събра много публика по етапите.

Стартираха 26 екипажа, а до финала стигнаха 24.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: