ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео

like0 unlike0
Auto-Press 02 Aug 2020 Новини
103
0

Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео

Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео
/add_images/news/082020/s_1596362402_978.jpg
  1. Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео
  2. Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео
  3. Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео
  4. Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео
  5. Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео
  6. Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео
  7. Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео
  8. Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео
  9. Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео

Полша реши да съживи националаната си автомобилна индустрия с въвеждането на новата марка Izera залагаща на производството на електрически превозни средства. Предвид нарастващата популярност на електрическите автомобили. Името на новата полска марка - Izera - съдържа препратка към планината Изера, разположена на границата на Полша и Чехия.

Тази седмица в столицата на Полша бяха представени първите два модела Izera - електрически кросовър и хечбек. Стартът на производството на тези два автомобила е планиран за 2023 година.

Преди години в соц.времената това поляците имаха собствена автомобилна индустрия, но след промените сглобяват само автомобили на чужди марки. Това се дължи предимно на сравнително евтината работна сила.

Младата марка има за цел да запълни празнината и да съживи националната автомобилна индустрия. Тя е собственост на контролираната от държавата компания ElectroMobility Poland, основана през 2016 г. от PGE Polska Grupa Energetyczna SA, Energa SA, Enea SA и Tauron Polska Energia SA.

По всяка вероятност колите на Ireza няма да бъдат напълно независими от външни чужди доставчици, тъй като сега е трудно да се произведе масов автомобил без подобно сътрудничество. Вече е известно, че Izera ще закупи платформата за първите си модели от трети производител, които не се съобщават. Вероятно говорим за Volkswagen и неговата модулна платформа за електрически превозни средства VW MEB.

Поляците също не разработиха независимо дизайна на своите модели, а делегираха тази отговорност на италианското студио Torino Design, техническата. част беше „предоставена“ на EDAG Engineering с немско-швейцарски корени. Ако говорим за нея, тогава все още нищо не се знае. Единственото нещо, което производителят сподели, е ускорението до 100 км/; от 8 секунди и пробегът с едно зареждане на батерията (400 км според цикъла на WLTP).

Електрическите коли Izera все още нямат моделни имена. Външно е трудно да ги наречем специални или ултрамодерни, но интериорът е изненадващ, като видим. не само за размера на мултимедийните екрани и интериорната облицовка, но и за редица малки неща, като например сгъваеми маси, куки за чанти, ниши за съхранение на малки неща, многостепенна настилка на багажното отделение. Всичко това определено ще се хареса на европейците, които са свикнали с практически решения като концепцията Simply Clever от Skoda.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: