ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Polestar залага на взаимодействието човек-машина и на екокомпоненти

like0 unlike0
Auto-Press 20 Feb 2020 Новини
49
0
Polestar залага на взаимодействието човек-машина и на екокомпоненти

Polestar, дъщерната електрическа марка на Volvo, засилва сътрудничеството си с Google. Целта е подобрено потребителско изживяване в превозните средства, т.е. възможно най-удобната, проста и безопасна работа. Съответният удивителен знак вече е поставен от Polestar 2, който според марката е първият автомобил на пазара базиран на Android и интегрира Google Assistant, Google Maps и Google Play Store.

Но Polestar гледа още по-далеч в бъдещето. Въз основа на информационно-развлекателната система Android в Polestar 2 бъдещите системи трябва автоматично да се адаптират към личните предпочитания и последно използвани приложения и настройки на съответния потребител.

Шведите обаче искат да избегнат излишък от информация. Следователно трябва да бъдат инсталирани сензори за проследяване на околната среда, които контролират информацията целенасочено. Например екраните адаптират яркостта и съдържанието си към условията и реакциите на водача.

Затъмнените дисплеи увеличават яркостта си веднага щом водачът погледне в тяхната посока, контролните елементи разпознават подхода на ръката. Системата предупреждава водача, ако прекарва твърде много време, гледайки екрана, а не пътя.

Polestar иска да предлага устойчивост на автомобилите си и лека конструкция. За целта, например, отделни компоненти в тях ще са направени от високотехнологична прежда, като се ползва триизмерна техника на плетене.

Например технологиите powerRibs и ampliTex от Bcomp помагат да се преобразуват естествени влакна в леки и безопасни вътрешни облицовки за бъдещи модели на Polestar. Композитът използва лен, който се различава от много други биологични материали по това, че е идеален за програми за сеитбообращение и не се конкурира пряко с хранителни култури.

В сравнение с конвенционалната вътрешна облицовка, Bcomp приложенията позволяват значителни икономии на тегло. Тъй като материалите са не само по-здрави, но и по-леки от конвенционалните пластмаси, които преди са били използвани в интериора на автомобила, може да се постигне намаляване на теглото на детайлите до 50 процента и намаляване на използваната пластмаса с 80 процента, казват от Polestar.

3D техниката на плетене, която вече е известна в модната индустрия и индустрията за спортни обувки, ще се използва за производството и на повърхности за сядане. Отпадъците от производството ще се намаляват и така ще се насърчават източниците на рециклирани материали.

Триизмерният индивидуален компонент се произвежда изцяло от една нишка. Предполага се, че основният материал се състои от 100 процента рециклирана прежда, която се получава например от пластмасови бутилки. Няма отпадъци, тъй като материалът е направен така, че да пасне без отпадъци.

Винарската и риболовната индустрия също косвено допринасят за намерението на Polestar да действа устойчиво чрез рециклиране на корк и риболовни мрежи, и използването им отново за интериор на превозни средства.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: