ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

По-спортно и по-ефективно благодарение на най-новата технология BMW eDrive: въвеждане на пазара на новото BMW 330e Седан

like0 unlike0
Auto-Press 14 Aug 2019 Новини
178
0

По-спортно и по-ефективно благодарение на най-новата технология BMW eDrive: въвеждане на пазара на новото BMW 330e Седан

По-спортно и по-ефективно благодарение на най-новата технология BMW eDrive: въвеждане на пазара на новото BMW 330e Седан
/add_images/news/082019/s_1565766019_718.jpg
  1. По-спортно и по-ефективно благодарение на най-новата технология BMW eDrive: въвеждане на пазара на новото BMW 330e Седан

Портфолиото от двигатели за новото поколение на спортния седан се допълва с Plug-in хибридно задвижване – в сравнение с предишния модел електрическият пробег е увеличен с над 50 % до 66 км – СО2 емисиите са понижени с над 15 % – по-добро ускорение: серийният XtraBoost повишава мощността на задвижването до 215 кВт/292 к.с.

3 Седан се определя от ненадминатата динамика на управлението и образцовата ефективност. С разширяването на портфолиото от задвижвания с Plug-in хибридна система тези основни качества на новия спортен седан получават нова, особено иновативна насоченост. При новото BMW 330e Седан, което в момента се въвежда по пазарите на целия свят, технологията BMW eDrive от най-ново поколение в комбинация с четирицилиндров бензинов двигател осигурява осезаемо повишение на спортния дух, както и още по-интензивно електрическо изживяване при шофиране. Интегрираният за пръв път в модел на BMW сериен XtraBoost повишава системната мощност на Plug-in хибридната система до 215 кВт/ 292 к.с. За новото BMW 330e Седан са характерни особено спонтанните реакции на задвижващата система. Освен това електрическият пробег е увеличен с над 50 % спрямо предишния модел. С нулеви локални емисии могат да бъдат изминати до 66 км. Разходът на гориво и емисиите са понижени с над 15 % спрямо предишния модел до 1,9 до 1,6 л/ 100 км, както и 43 до 37 г/ км СО2.

При новото BMW 330e Седан интелигентно управляваното взаимодействие между електромотора и двигателя с вътрешно горене е издигнато на ново ниво. Електрификацията на задвижването повече от всякога допринася не само за повишаване на ефективността, но и за характерната форма на радостта от шофирането. Plug-in хибридната система се състои от двулитров четирицилиндров двигател с технология BMW TwinPower Turbo и мощност 135 кВт/184 к.с. и електромотор с максимална мощност от 83 кВт/113 к.с. Максималният системен въртящ момент, генериран от двата двигателя, достига 420 Нм.

Премиера при новото BMW 330e Седан: XtraBoost за максимална динамика

Абсолютна новост при новото BMW 330e Седан е серийният XtraBoost, който осигурява изключителна динамика на автомобила. Той може да се активира в режима SPORT на контрола на шофирането. С XtraBoost при особено високо натоварване общата мощност на двата двигателя от 185 кВт/252 к.с. за 10 сек. се повишава с допълнителни 30 кВт/40 к.с. Благодарение на това BMW Серия 3 Седан осигурява типичната характеристика на задвижването. За пръв път при хибриден модел на BMW на разположение са и максимално спортна и в същото време прецизна характеристика на педала на газта, както и специфична програма на превключване на осемстепенната трансмисия включително низходящи превключвания при спиране.

Спонтанният XtraBoost осигурява значително по-интензивно изживяване при ускорение в сравнение с автомобил с конвенционално задвижване и сравнима мощност на двигателя. Ако например при скорост от 20 км/ч водачът рязко подаде пълна газ, само след една секунда новото BMW 330e Седан ще ускори приблизително двойно по-мощно от автомобил с двигател с вътрешно горене и в рамките на 3 сек. ще има преднина от една автомобилна дължина. XtraBoost може да се ползва и до най-ниското ниво на заряд на високоволтовата батерия. Тя е на разположение както при кикдаун, така и в позиция M/S на селектора на трансмисията.

Новото BMW 330e Седан ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 сек. Максималната му скорост е 230 км/ч. Изживяването при шофиране е съпроводено от специфичен за модела звук, който осигурява емоционална акустика на задвижването и в интериора. С това новото BMW 330e Седан поставя категорични акценти по отношение на спортния дух и динамиката, комбинирани с наложилите се качества на един Plug-in хибриден модел.

Чисто електрическо шофиране със скорост до 140 км/ч

В режим на шофиране HYBRID новото BMW 330e Седан може да се движи чисто електрически със скорост до 110 км/ч – с 30 км/ч по-бързо в сравнение с предишния модел. В режим ELECTRIC е възможно шофиране с нулеви локални емисии дори със скорост до 140 км/ч (досега: 120 км/ч). Специфичното за хибрида серийно оборудване на новото BMW 330e Седан включва и акустична защита за пешеходци. При електрически режим на шофиране система от външни високоговорители генерира неподражаем, разработен специално за електрифицираните модели на BMW звук. При ниски скорости оформлението на звука излъчва акустично присъствие, без това да нарушава акустичния комфорт на пътниците.

Електромоторът на новото BMW 330e Седан е интегриран компактно в осемстепенната трансмисия Steptronic. Благодарение на интелигентната конструкция специфичния за хибрида вариант на трансмисията е само 15 мм по-дълъг от съответните варианти при моделите на новото BMW Серия 3 Седан с конвенционално задвижване. Особено висок коефициент на полезно действие постига и генерирането на електроенергия чрез рекуперация на спирачната енергия, при което електромоторът изпълнява функцията на генератор. Заредената по този начин или чрез свързване към електрическата мрежа високоволтова батерия служи и за захранване на 12-волтова бордова мрежа. По този начин отпада нуждата от задвижван от двигателя с вътрешно горене генератор, което допълнително повишава ефективността на цялата система.

Данъчни облекчения благодарение на по-големия пробег и ефективността

С бруто енергийния си капацитет от 12,0 кВтч високоволтовата литиево-йонна батерия на новото BMW 330e Седан осигурява увеличен с над 50 % електрически пробег в сравнение с предишния модел – от 59 до 66 км. При второто поколение на Plug-in хибридния спортен седан с над 15 % са понижени и разходът на гориво и емисиите. Те са намалени до 1,9 до 1,6 л/ 100 км и 43 до 37 г/ км СО2. Комбинираният разход на електроенергия на новото BMW 330e Седан е 15,4 до 14,8 кВтч/ 100 км. С ниските си СО2 емисии и големия електрически пробег новото BMW 330e Седан отговаря на валидните в Германия изисквания за намалено данъчно облагане на служебните автомобили.

Високоволтовата батерия на новото BMW 330e Седан е разположена под задните седалки, а резервоарът за гориво е позициониран над задната ос. Благодарение на това вместимостта на багажника на Plug-in хибридния модел е намалена незначително. Освен това вместимостта на багажника от 375 литра може да бъде увеличена в зависимост от нуждите с помощта на разделената и сгъваема в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка. Освен това за Plug-in хибридния модел почти без ограничение се предлагат всички допълнителни оборудвания за новото BMW Серия 3 Седан. Като алтернатива на базовия вариант новото BMW 330e Седан се предлага и като Модел Advantage, Модел Sport Line, Модел Luxury Line или Модел M Sport. Освен това моделът може да бъде оборудван с Адаптивно М окачване включително Променливо спортно кормилно управление и М Спортна спирачна система. От ноември 2019 година за новото BMW 330e Седан ще се предлага и теглич с електрически сгъваема глава. Допустимият прикачен товар за Plug-in хибридният модел е 750 кг.

Стационарно отопление и стационарна климатизация серийно

Налична е и пълната гама от иновативни асистиращи системи за оптимизиране на комфорта и сигурността – от Асистента за шофиране Professional с асистент за завиване и водене в лентата, Асистент за паркиране и асистент за движение на заден ход. Серийното оборудване на новото BMW 330e Седан включва и предварително кондициониране на интериора на автомобила (отопление и охлаждане). Енергията от високоволтовата батерия се ползва и за функцията стационарно отопление. При ниски външни температури интериорът може да бъде затоплен комфортно дори и при ниско ниво на заряд на батерията още преди потегляне. Предварителното кондициониране позволява и охлаждане на интериора при високи външни температури. При въвеждането на пазара на новото BMW 330e Седан ще бъдат представени нови дигитални услуги, които позволяват още по-атрактивно и комфортно зареждане на високоволтовата батерия по време на пътуване. При избор на една обществена станция за зареждане водачът получава от навигационната система препоръки за разположени наблизо хотели, ресторанти, кафенета, както и списъци на забележителности или културни институции. Освен това е възможно чрез Infotainment системата на автомобила да бъде установена наличността на зарядните станции. Тази информация, както и прогноза за заетостта на обществените зарядни станции към момента на пристигането, се споделя с водача. Освен това в бъдеще е възможно резервиране на зарядните станции за ограничен период от време, когато съответния доставчик на инфраструктурата за зареждане поддържа тази функция.

От лятото на 2020 година представената при Plug-in хибридния модел на новия спортен седан задвижваща технология ще е на разположение и при новото BMW 330e Туринг. Това означава, че Plug-in хибридната система за пръв път навлиза в портфолиото от задвижвания на Туринг модел на BMW. С тези нови предложения BMW последователно продължава своята моделна офанзива в областта на автомобилите с електрифицирано задвижване.

BMW Plug-in хибридни модели: много преимущества във всекидневието

В сравнение с традиционните задвижвания BMW Plug-In хибридите още днес предлагат на своите потребители множество допълнителни преимущества:

Пестене на пари: електрическото шофиране в града е по-евтино в сравнение с това с бензин или дизел, когато Plug-in хибридът се зарежда изгодно у дома или в офиса.

Винаги подходяща температура в интериора още при качване: стационарното отопление и стационарното охлаждане са серийни.

Който спира, печели: батерията се зарежда при спиране. При конвенционалните автомобили се отделя само топлина и прах от спирачните накладки.

Най-доброто от двата свята: Plug-in хибридите предлагат електрическа радост от шофирането в града и класическата на BMW радост от шофирането при дълги пътувания.

Сигурност в бъдещето: тъй като един Plug-In хибрид може да се движи с нулеви локални емисии, той може да влиза в множество екологични зони, да паркира с привилегии и да спестява различни такси.

По-високо качество на живота в градовете: с активиране на електрическия режим на шофиране потребителите могат активно да допринасят за понижаването на емисиите и шума в градовете.

Сигурни в бъдещето: BMW eDrive Zones гарантират движение с нулеви емисии в екологичните зони

Ако градовете обявят екологични зони за движение само с нулеви локални емисии, новото BMW 330e Седан е перфектно подготвено за това: с новата функция BMW eDrive Zones, която от 2020 година ще бъде част от серийното оборудване на BMW Plug-In хибридните модели и която ще може да се инсталира допълнително, екологичните зони могат да бъдат разпознавани автоматично с помощта на технологията Geo-Fencing. При навлизане в зоната автомобилът автоматично преминава в чисто електрически режим на шофиране. След това той се държи като напълно електрически автомобил и, в зависимост от локалните изисквания, може да се наслаждава на пълната свобода на достъп като чист електромобил. С новата функция се гарантира още по-доброто оползотворяване на потенциала на Plug-in хибридните автомобили. Повишаването на електрическия пробег допринася не само за оптимизиране на ефективността, но и за понижаване на текущите разходи за клиентите. Това важи особено при движение в градски условия, защото при него електрическото задвижване постига по-висок коефициент на полезно действие спрямо бензиновото или дизеловото задвижване.

Положителна цялостна CO 2 равносметка за новото BMW 330e Седан

Понякога „истинската“ екологична равносметка на Plug-in хибридните автомобили се поставя под въпрос, особено на пазарите с много нисък дял на „зелена“ електроенергия в обществената енергопреносна мрежа. За новото BMW 330e Седан BMW Group е издала сертифициран CO2 доклад за целия цикъл от снабдяването със суровини, веригата за доставки, фазата на производство и използване до рециклирането. Това показва преимуществото на новото BMW 330e Седан спрямо новото BMW 330i Седан от малко над 20 % при използването на средностатистическа електроенергия в Европа. При зареждане на автомобила със „зелена“ електроенергия преимуществото достига дори до 60 %.

*Източник: www.bmw.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: