ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Питър Хорбъри – главен дизайнер на Geely Automotive Grouр – Пенсията може да почака - видео

like0 unlike0
Auto-Press 22 Feb 2019 Новини
70
0
Питър Хорбъри – главен дизайнер на Geely Automotive Grouр – Пенсията може да почака - видео

Най-голямото международно автомобилно журналистическо жури AutoBest връчи престижната си награда DESIGNBEST за 2018-а година на легендарния автомобилен дизайнер Питър Хорбъри, който в момента е главен дизайнер на Geely Automotive Group. Под негова команда са екипите дизайнери на марките Geely, Lynk & Co, Lotus, London Taxi, Proton и Terrafugia.

Наградата беше връчена на Хорбъри от стария му приятел Марек Райхман, главен дизайнер на Aston-Martin. Преди години Хорбъри е бил негов началник, а Марек пък е носител на наградата Designbest през миналата година.

“За мен е изключително голяма чест да получа тази награда, като постижение на целия ми живот, за моята кариера, която продължава вече 45 години! Когато ме попитат – Цял живот ли сте проектирали автомобили? - отговарям - Засега не! “

Прочутият дизайнер се срещна и с членовете на журито в неформална обстановка, разказвайки за живота си и предизвикателствата да си топ-дизайнер в автомобилната промишленост.

“Кариерата ми ме заведе от Великобритания във Volvo в Швеция и Холандия, после обратно във Великобритания, после отново във Volvo, след това отново назад във Великобритания с Premier Automotive Group на Ford, после във Ford в Детройт и още веднъж в Швеция с Volvo.

В края на краищата през 2012-а година стартирах Geely Design с петима сътрудника в наета от Volvo стая в Гьотеборг. Днес екипът на Geely Design се състои от над 900 сътрудника в осем студия в Китай, Швеция, Испания, САЩ, Малайзия и Великобритания.

Може би ще попитате – Дали не е времете да се каже, че е време за спиране, за намиране на покой и пенсиониране? Е, на възраст 69 години сигурно е така за някои. Но сега, когато към нашата група се присъедини и Lotus ме чакат толкова много нови удоволствия. Пенсията може да почака!”

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: