ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

PEUGEOT SPORT ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ 208 RALLY 4

like0 unlike0
Auto-Press 20 Nov 2019 Новини
53
0

PEUGEOT SPORT ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ 208 RALLY 4

PEUGEOT SPORT ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ 208 RALLY 4
/add_images/news/112019/s_1574269202_1.jpg
  1. PEUGEOT SPORT ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ 208 RALLY 4
  2. PEUGEOT SPORT ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ 208 RALLY 4
  3. PEUGEOT SPORT ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ 208 RALLY 4

Гамата на PEUGEOT SPORT става по-силна през 2020 г. с новия PEUGEOT 208 RALLY 4. Той ще бъде наследник на настоящия PEUGEOT 208 R2: бестселър и глобален еталон що се отнася до рали автомобилите със задвижване на две колела - категория, която наскоро бе преименувана на „Rally 4“ от FIA.

На базата на новия PEUGEOT 208 и възползвайки се от най-новите усъвършенствани технологии, екипите от инженери и разработчици на PEUGEOT SPORT остават верни на принципите, които направиха настоящия 208 R2 толкова успешен, с над 450 екземпляра, продадени в цял свят: надеждност, динамика и лекота на ползване.

След интензивна програма за разработка, в която автомобилът бе тестван и одобрен върху всякакви типове повърхност и в екстремни условия с опитни водачи, PEUGEOT SPORT ще направи своя нов рали автомобил - предлагащ несравнимо усещане при шофиране и безпрецедентна динамика в своя клас - достъпен през второто тримесечие на 2020 г.

PEUGEOT SPORT използва цялото си ноу-хау, за да усъвършенства предложението си що се отнася до рали автомобилите в категорията със задвижване на две колела с появата на изцяло новия PEUGEOT 208 RALLY 4. Това е напълно нов автомобил, по който инженерите и механиците на PEUGEOT SPORT работят активно от началото на лятото на 2018 г. Разработен на основата на новия PEUGEOT 208, 208 RALLY 4 се възползва максимално от всички технически и естетически разработки, представени в несъстезателния автомобил.

 

Новият PEUGEOT 208 RALLY 4 се стреми да бъде гордият наследник на 208 R2, който е бестселър в категорията със задвижване на две колела и най-популярният рали автомобил в историята на PEUGEOT SPORT с над 450 продадени екземпляра. За да се постигне тази цел, мисията на инженерите на PEUGEOT SPORT е ясна: да създадат бърз и надежден рали автомобил, който е приятен за шофиране. Техният прочут опит, заедно с многобройните тестови сесии при всякакъв терен и климатични условия - понякога екстремни - отговарят идеално на първоначалната цел. 

Новият PEUGEOT 208 RALLY 4 е оборудван с нов 1,2-литров 3-цилиндров двигател стурбокомпресор, който използва най-новата технология PureTech. Той е особено мощен базов двигател в несъстезателния автомобил, който е адаптиран за състезания от инженерите на PEUGEOT SPORT, за да предостави мощността на 208, с по-голям турбокомпресор, система за управление на двигателя Magneti Marelli и скоростна кутия SADEV. Всичко това е поместено в новата платформа CMP, използвана от всички автомобили на PSA Group в сегмент В, която предлага намалено тегло и по-добра динамика на автомобила за по-добро спортно представяне.

PEUGEOT 208 RALLY 4 ще направи състезателния си дебют в Испания под флага на PEUGEOT RALLY ACADEMY на ралито в Мадрид в петък и събота, 22-23 ноември. Той ще бъде управляван от Ефрен Ларена и навигиран от Сара Фернандес: победителите на Европейския рали шампионат на FIA през 2019 г. Той ще има участие и във Франция през същия уикенд, на финала на френския рали шампионат на асфалт на FFSA: Рали дю Вар от 22 до 24 ноември.

В съответствие с процес на хомологация на FIA, който ще бъде извършен до края на първото тримесечие на 2020 г., PEUGEOT SPORT ще стартира предварителните поръчки на новия PEUGEOT 208 RALLY 4 в началото на януари 2020 г. на цена от 66 000 евро (с данъците). За да се насърчат младите таланти, първите екземпляри на PEUGEOT 208 RALLY 4 ще бъдат за пилоти, участващи в ралито с един автомобил 208 RALLY CUP във Франция и Испания.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: